02 / 05 / 2024

marmarise Botanik Park Bitki Müzesi mi yapılıyor

marmarise Botanik Park Bitki Müzesi mi yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park - Bitki Müzesi yapılacak.

Marmaris'e Botanik Park-Bitki Müzesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park - Bitki Müzesi yapılacak.

Botanik Köy Taş Evler'de yeni etap başlıyor! Ayvalık'ta yeni proje!

Botanik Köy Taş Evler projesi Ayvalık'ta hayata geçiriliyor. Projede yeni etap Eylül'de başlıyor. İşte Botanik Köy Taş Evler projesi ile ilgili detaylar...

Botanik Group Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Botanik Group Gayrimenkul Limited Şirketi Zeytinburnu’nda 100 bin TL sermaye bedeli ile  Ali Aksoy ve Emir Altay tarafından kuruldu.

Ars Botanik Peyzaj Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Ars Botanik Peyzaj Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Kadıköy’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Engin Aras ve Burcu Şirolu kuruldu.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

Ordu'da 15 milyon TL'ye yapılan botanik bahçesi ne oldu?

Ordu’da belediyenin milyonlarca TL maliyetle inşa ettirdiği Botanik Bahçesi “Hastane yapılacak” diye söküldü.Fakat  şimdi ortada ne botanik bahçesi var ne de hastane.

Melen Botanik Vadisi’ne bisiklet ve yürüyüş yolu yapılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi’nde 15 kilometre uzunluğa sahip olacak bisiklet ve yürüyüş yolunda çalışmaların başladığını müjdeledi.

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı hizmete açıldı.

Trabzon Botanik Park yarın açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Trabzon Botanik Park yarın açılıyor.

Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi taşınacak mı?

Alfred Heilbronn Botanik Bahçesinin taşınacağı iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

marmarise Botanik Park Bitki Müzesi mi yapılıyor Haberi

marmarise Botanik Park Bitki Müzesi mi yapılıyor


Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park-Bitki Müzesi yapılacak.


Projenin tamamlanmasıyla bölgedeki endemik ve koruma altındaki türlerin de dahil olacağı 500 meyve ve süs bitkileri sergilenecek. Proje kapsamında ayrıca; bir ılıman iklim bitkileri-iç mekan süs bitkileri serası, iki uygulama serası, birer sucul bitkiler göleti, kaya bahçesi, yöresel ürünler/organik-ekolojik ürünler teşhir satış noktası, yöresel el sanatları teşhir-satış noktası, yörük çadırı, kafeterya, ağaçlık alan içine macera parkuru, tırmanma duvarı, araç otoparkı ve hobi bahçelerinin yer alacağı...