05 / 05 / 2024

Marmarisin tamamı için neden yıkım kararı alındı

Marmarisin tamamı için neden yıkım kararı alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinin tamamı için yıkım kararı çıktı. 1 Temmuz’dan bu yana yürütülen çalışmalar sonrasında, alarında 35 büyük turistik otel ve 500 konutun da bulunduğu yaklaşık 5 bin bina için yıkım kararı verildi.

Kıbrıs'ta emlak vergilerinin tamamı okullar için kullanılacak! 

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, emlak vergilerinin tamamının okullar için harcanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Türkiye’de işsizliği sona erdirmek için 10 trilyon liralık yatırım lazım!

Bir kişilik iş yaratmanın ortalama maliyeti 3 milyon 38 bin lira oldu. Türkiye’de kayıtlı olarak iş arayan 3 milyon 328 bin işsiz bulunuyor. Bu işsizlerin tamamına istihdam yaratabilmek için 10 trilyon 113 milyar 462 milyon TL’lik yatırım gerekiyor.

Kilis'te depremzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası tam gaz! İlk etap 24 Aralık'ta tamam!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Kilis'te, afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi. İlk etap 24 Aralık tarihinde tamamlanacak.

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye genelinde faaliyet gösteren dolmuşlar için yeni bir dönem başlıyor. Buna göre şehir içinde yolcu taşıyan ve cirolarının tamamını elektronik ücret toplama ile ile elde eden dolmuş işletmeleri için yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…

Google ve Renault arasında imzalar tamam! Elektrikli araçlar için anlaştılar

Google ve Renault Grubu, gelecekteki elektrikli araçlar için gelişmiş bir yazılım platformunu geliştirmek için anlaşma imzaladı.

Milyonların beklediği karar için Bakan’dan net mesaj: Taslak tamam

3600 ek gösterge için yeni bir mesaj geldi. Son seçim döneminde iktidarın söz verdiği ancak bir türlü harekete geçilmeyen düzenleme için sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendika ile yaptığı toplantıların ardından taslağın Erdoğan’ın önüne gittiği iddi

Doğuş GYO ile Getir gayrimenkul satışı için yeniden görüşmelere başladı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine yeniden başlandı. 

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Dorçe Prefabrik'ten savunma sanayisi için modüler yapılar!

Dorçe Prefabrik, Afrika'nın tamamı, CIS bölgesi, Orta Doğu ülkelerinde ve Türkiye'de; Birleşmiş Milletler, NATO ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlar için modüler yapılar üretiyor.

Evin değerinin tamamı için konut kredisi verilir mi?

Konut almayı düşünen vatandaşların ilk tercihleri konut kredisi oluyor. Peki uygun taksitlerle konut sahibi olma imkanı sunulan konut kredilerinde evin tamamı için kredi çekmek mümkün mü? İşte detaylar...

Marmarisin tamamı için neden yıkım kararı alındı Haberi

Marmarisin tamamı için neden yıkım kararı alındı

Marmaris Belediye Başkanı CHP’li ALİ ACAR, bunun işin başındaki üst düzey yetkililer, hukukçular tarafından bilindiğini, hatta İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına yazdığına dikkati çekti.

15 milyon lira ceza

Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuz’dan bu yana ilçedeki Kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi. Bunu binalara toplam 15 milyon lira da para cezası kesildi. Türkiye’de ‘İmar Planı’ diye bir şeyin olmadığını belirten Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar, bunun işin başındaki üst düzey yetkililer, hukukçular tarafından bilindiğini, hatta İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına yazdığına dikkati çekti.

Marmaris’teki imara aykırı yapılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Acar şunları söyledi:

“Türkiye’de projeye ve imara aykırı yapılanma olabildiğince fazla....