08 / 05 / 2024

Marmarislilerden projeye tepki

Marmarislilerden projeye tepki

Marmaris'te çevreciler, ormanlık alana ve yerleşim yerlerine bitişik olarak bir akaryakıt istasyonunun yapımına başlanmasına tepki gösterdi. Bölgede inceleme yapan Marmaris Çevrecileri Derneği projenin sakıncalı olduğunu belirtti.

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'dan arsa satışlarına tepki!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu adındaki sivil toplum örgütü, Kanal İstanbul'un geçeceği güzergahta yürüyüş düzenleyerek projeye tepki gösterdi. 

Küçükçekmece Hayvan Rehabilitasyon Merkezi projesine tepki!

Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde çevresinde konutlar ve 4 okulun bulunduğu bölgeye 'Hayvan Rehabilitasyon Merkezi" yapılacağını öğrenen mahalle sakinleri projeye tepki gösterdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne millet bahçesi yapılmasına öğrencilerden tepki!

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne inşa edilecek millet bahçesi için 14 milyon TL harcanacak. Bazı ağaçlık bölgelere bina yapılması planlanan projeye öğrenciler büyük tepki gösteriyor.

Bodrum'da lüks villaların yer aldığı dev projeye tepki!

365 villa ve bir otelin yer alacağı 'The Bo Viera' projesine tepki gösteren Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, "Kıyı dolgusu kaçaktır. Çevre suçu işliyorlar. Görüntü her şeyi gösteriyor" diye konuştu.

Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesinin ÇED toplantısına tepki!

TCDD tarafından yapılacak olan Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi’nin ÇED toplantısında, vatandaşlar projeye karşı tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Demiryolu Hattı için evler mi yıkılacak?

Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı gerçekleştirildi. Kartepe ve İzmit'teki mahallelerin sakinleri yerleşim yerlerinin yıkılacağı için projeye tepki gösterdi.

Kuşadası köprülü kavşak projesi tepkiye neden oldu!

Kuşadası'nda Sabri Mumcu Caddesi, Kadınlar Denizi ile Boyalık Yolu'nun kesiştiği noktaya Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından köprülü kavşak yapılacağının açıklamasının ardından projeye tepki geldi.

Mahmut Tanal Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatına tepki gösterdi!

CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyon Üyesi Mahmut Tanal, Üsküdar Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatına tepki gösteren mahalle halkına destek olmak için bölgeye geldi.

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiliyor!

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz' de kürek çekiliyor. Sinop'ta kurulması planlanan nükleer enerji santralini protesto etmek için Karadeniz'de kürek çeken Hüseyin Ürkmez, Amasra’ya kadar ulaştı.

İskenderun Körfezi'nde 15 aydır duran gemiye çevreciler tepki gösteriyor!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İskenderun Körfezi'nde 2012 yılında POPAX seferleri gerçekleştirmek üzere gelen 193 metre uzunluğundaki mürettebatsız bekleyen geminin tehlike oluşturduğunu savunan çevreciler duruma tepki gösteriyor.

Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Zeytinburnu arazisi kararına tepki gösterdi!

Ermeni ve Rum cemaatleri arasında yıllardır tartışma konusu olan Zeytinburnu’ndaki 16 bin metrekarelik arazinin Balıklı Rum Hastanesi Vakfı’na iadesine Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı tepki gösterdi...

Marmarislilerden projeye tepki Haberi

Marmarislilerden projeye tepki

İçmeler Mahallesi'nin Gölenye mevkisinde, Marmaris-Turunç karayolu üzerinde özel bir şirket tarafından akaryakıt istasyonu oluşturmak için hafriyat çalışmalarına başlandı ve temel atıldı. Bölgede inceleme yapan Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) yetkilileri, istasyonun ormana ve yerleşim yerlerine yakın bir noktaya yapılmasının sakıncalı olduğunu savundu. 


MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ormanlık alanın bitişiğine benzin istasyonu yapılmasına, yetkililerin ve kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini söyledi.  


Ormanlık alanda böyle bir teşebbüse nasıl izin verildiğini merak ettiklerini ifade eden Kutengin, "Böyle bir şeyi anlamakta da güçlük çekiyoruz. "Yaptım oldu" anlayışı ve izinlerin sonradan gelmesi durumuna Marmaris'te alışığız. Keçi Adası'ndaki fenerin kiralanması ve Cennet Adası'nda butik otel yapılması konularında da benzer şeyler yaşandı. Bu gibi faaliyetlerden Marmaris ve doğası zarar görüyor" dedi. 


Söz konusu yerde akaryakıt istasyonun yanı...