02 / 05 / 2024

masko 2013 mobilya trendleri

masko 2013 mobilya trendleri

Küçülen konut tipleri ve gençlerin yalınlık arayışı sektörün çehresini değiştiriyor. Peki, mobilyalarda bu sene hangi değişiklikler öne çıkacak? MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı 2013 yılının mobilya trendlerini anlattı...

KDV indirimi mobilya satışlarını artırdı!

MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu, mobilya sektöründe uygulanan KDV indiriminin sektörü canlandırdığını açıkladı. 

Evgör, Luxury konsepti ile mobilya kenti MASKO’da!

Türk ev mobilyası sektöründe faaliyet gösteren Evgör, yeni konsept mağazasını MASKO’da hizmete açtı.

MASKO'da mağazalar güçbirliği yaptı!

Türkiye’nin en büyük TIR reklam filosuyla yaptığı tanıtımla dikkatleri üzerine çeken MASKO Mobilya Kenti, bu kez de düzenlediği indirim kampanyasıyla adından söz ettiriyor. Kampanyanın hedefinde yurtiçi olduğu kadar yurtdışından müşteriler de var.

MASKO Mobilya Fuarı’na damgasını vurmaya hazır!

Mobilya sektörünün yerli ve yabancı temsilcilerinin katılımıyla bu yıl 26-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘12. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’na dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO damgasını vuracak.

ERSA Mobilya yüzde 159 büyüdü!

ERSA Mobilya 2011-2013 döneminde % 159 büyüyerek, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi” arasına girdi.

MASKO Mobilya Kenti 778 mağazasıyla hedef büyütüyor!

1984’te kurularak, 1998 yılında faaliyete geçen, dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, 550 marka 778 mağaza ve on binlerce çeşit ürün yelpazesiyle hedef büyütüyor.

Mobilya ihracatında 8 yılda 3 kat artış yaşandı!

Türkiye’nin 2005-2013 döneminde mobilya sanayisi ihracatı üç kat artarak 2,2 milyar dolara yükseldi. İstanbul Sanayi Odası (İSO), mobilyada sanayi sektör raporunu açıkladı..

Mobilya sektörü 2015’te yüzde 9 büyüme hedefliyor!

2013'te 2.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren mobilya sektörünün 2014 ihracat ihracatın 3 milyar doları aştı. Net rakam olmamakla birlikte 2015 sonunda sektörün 3.8 milyar dolar ihracat yapması bekleniyor.

Mobilya sektörü ihracatta 3 milyar doları aşacak!

MOSDER tarafından düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) 11’inci kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “TÜİK rakamlarına göre sektör 2013 yılında 2.8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Asortie Mobilya’dan yılın ilk mobilya ihracatı!

Asortie, 2015 yılının ilk ihracatını Masko mağazasından yaptı. İsrail’e yapılan ihracat ile 2015 yılına hızlı giriş yapan Asortie Mobilya Dekorasyon A.Ş, dünyanın 32 farklı ülkesine Türk mobilyaları ihraç ediyor.

Kayalar Kimya, TİM'in 2013 yılında ihracat yapan ilk 1.000 firma listesine girdi!

Endüstriyel mobilya boya ve vernik sektörünün lider üreticilerinden Kayalar Kimya, TİM'in “2013 yılında ihracat yapan ilk 1.000 firma” araştırmasına göre 60 bin ihracatçı üye arasından ilk 1000 şirket arasında yer alma başarısı gösterdi.

Çilek Mobilya ilk BM İlerleme Raporu'nu yayınladı!

Çilek Mobilya, hazırladığı 2013 yılı İlerleme Raporu'nu Birleşmiş Milletler kurumsal web sitesinde yayınladı. Yayınlanan rapor, Çilek'in sosyal, ekonomik ve çevresel konulardaki faaliyetlerini bir bütün olarak ele alıyor...

Doğtaş Kelebek Mobilya gelir tablosunu yayınladı!

Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş, 2013 yılı dördüncü dönem Geçici Vergi Beyannamesi ekinde verilen Gelir Tablosu'nu yayınladı. Smz konusu tablo haberimizde yer alıyor...

masko 2013 mobilya trendleri Haberi

masko 2013 mobilya trendleri

Büyük yemek odası takımlarının, hantal koltukların, ağır mobilyaların devri kapanıyor. Modern, işlevsel ve minimalist yaklaşımları tercih eden yeni nesil evlerinde sadelik ve doğallık arıyor. Anne ve babadan kalma dekorasyon alışkanlıklarını bir kenara bırakıyor.

Konutların her geçen gün azalan metrekareleri yeni nesli, evlerinde minimalist çizgiler oluşturmaya itti. Evlerin adeta iç mimarı sayılan kadınlar dekorasyon anlayışını kökünden değiştirdi. Özellikle 2013 gelinlerinin tercih ettiği sade, işlevsel ve minimalist yaklaşımlar sektörün tasarımlara bakış açısını da değiştirdi.


Türkiye’nin en geniş mobilya alternatiflerini bir arada bulunduran MASKO, 483 bin metrekarelik kapalı alanıyla, genç kuşağın tüm mobilya ihtiyaçlarını bir araya topluyor.  MASKO’nun “Dünyanın En Büyük Mobilya Kenti” olarak kabul edildiğini anlatan MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, “MASKO olarak İstanbul ve çevresinin mobilya ihtiyacının yüzde 60’ını biz karşılıyoruz....