04 / 05 / 2024

Maslak Kasırları

Maslak Kasırları

1937 yılında Maslak'ta bulunan Ayazağa Kasrı restore edilerek yeniden hayat bulacakmış. Başbakan İsmet İnönü'nün talimatıyla başlayan restore çalışmaları tamamlandıktan sonra tarihi kasır Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edilecekmiş.

Doğuş GYO'dan Maslak ve çevresi uygulama imar planı hakkında açıklama! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA (güncelleme) 1/100 ölçekli Maslak ve çevresi uygulama imar planı davasının istinaf talebi reddedildi...

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davası açıklaması!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA 1/1000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planı'nın iptali talebi davası hakkında açıklama yaptı... 

TOKİ'den Maslak Ayazağa'ya askeri lojman!

İstanbul İli Sarıyer İlçesi, Maslak Ayazağa Mahallesi 320 Adet AİT Ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Kasım 2019 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Maslak Ayazağa'ya 320 konutluk proje!

TOKİ Sarıyer Maslak Ayazağa'da yeni proje hazırlığına başladı. TOKİ İstanbul ili Sarıyer ilçesi, Maslak Ayazağa Mahallesi 320 Adet AİT Ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İş ihalesi 11 Kasım'da yapılacak...

Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde 2. taksit dönemi geldi. 2018 yılı emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor...

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında hukuki süreç devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA 1/1000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planı'nın iptali talebi davası hakkında açıklama yaptı.

Sarıyer Maslak imar planı askıya çıktı!

Sarıyer'in Maslak Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, 1 Ada 20 Parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı onaylanarak askıya çıktı..

Somerset Maslak İstanbul Otel basın toplantısı 15 Kasım'da!

Singapur merkezli The Ascott Limited, Türkiye’deki ilk gayrimenkul yatırımıyla dünyaca ünlü misafirperverliğine güç katıyor. Somerset Maslak İstanbul Otel basın toplantısı 15 Kasım'da yapılacak. 

Maslak Kasırları'nın restorasyonu tamamlandı!

Restorasyonu tamamlanan Maslak Kasırları ziyarete açıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman Maslak Kasırları’nın ziyarete açılması dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Doğuş GYO Maslak imar planına dava açıldı!

Doğuş GYO'ya Sarıyer Belediyesi tarafından Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na 3 Kasım 2015 tarihinde yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle İstanbul İdare Mahkemesinde dava açıldığı bildirildi.

Emlak vergisi Kasım 2015!

Kanunen Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken, arsa, arazi ve işyerleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergi iki eşit taksitte verilebiliyor. İşte emlak vergisi Kasım 2015 ödemeleri..

1998 yılında milli saray ve kasırlar sigortasız!

1998 yılında TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı saray, köşk ve kasırlar paha biçilemediği için sigortalanamıyormuş. Yangın, deprem ve hırsızlığa karşı savunmasız olan tarihi eserleri, hiçbir şirket sigorta kapsamına alamıyormuş.

Maslak İmar Planı onaylandı mı?

Şişli sınırlarından çıkarılarak Sarıyer'e bağlanan Maslak ve çevresi ile ilgili hazırlanan uygulama İmar Planı, İBB Meclisi'nden AK Parti ve CHP gruplarının onayı ile geçerken, CHP'li üyeler Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam, plana ret oyu verdiler.

Maslak Kasırları Haberi

Maslak Kasırları



Ayazağa Kasrı yeniden canlanıyor


Eski devrin son günlerini yaşayan bina yeni bir hayata kavuşacak


Süvari Bincilik Mektebi yazın buraya yerleşecek, Kasır civarında Balkanlar'da eşi bulunmayan bir kapalı manej yeri yapılmaktadır



    Şişi - Büyükdere asfalt yolunun Zincirlikuyu'dan ileride sol tarafına isabet eden ağaçlıklar arasında bir müddetten beri kendi haline terk edilerek yavaş yavaş harap olmaya başlamış olan Ayazağa Kasrı, Başvekil İsmet İnönü'nün emriyle Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edildiğinden baştan başa tamir edilmektedir. 

    Senelerden beri insanların değil, kuşların bile uğramadığı Ayazağa Kasrı'na pek yakında şimdi Harbiye'de bulunan Süvari Binicilik Mektebi taşınacak, eski devrin son günlerini yaşamış ve onunla beraber ölmüş...