18 / 07 / 2024

MasterCard Hedef Şehirler Indeksi sonuçları

MasterCard Hedef Şehirler Indeksi sonuçları

"MasterCard Hedef Şehirler Indeksi"nde, dünyanın en popüler şehirleri arasında yer alan İstanbul'a, 2013 yılında 10 milyon 370 bin uluslararası ziyaretçi gelmesi bekleniyor

Sakarya Büyükşehir Akıllı Şehirler Protokolü'nü imzaladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Teknoloji Platformu arasında “Akıllı Şehirler Protokolü” imzalandı

Schréder ve Panasonic akıllı şehirler için ortak oluyor!

Endüstrinin iki lideri Schréder ve Panasonic, akıllı şehirler oluşturmada çözümler sunmak üzere birlikte çalışmak için sözleşme imzaladılar.

Sürdürülebilir Şehirler için EÇEM ile işbirliği yapıldı!

Eskişehirde önemli bir proje hayata geçirilecek. Bu kapsamda WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) bir protokol imzalayarak işbirliğinin temelini attılar.

Sakarya Büyükşehir'de hedef bütçe 1,1 milyar TL!

Sakarya Büyükşehir Meclis Toplantısının 2. birleşimi ve ardından gerçekleşen SASKİ Genel Kurulu’nda 2017 yılı hedef bütçesi görüşüldü. Buna göre yeni yılda Büyükşehir ve SASKİ’nin bir milyar 150 milyonluk bütçeyle yeni yatırımları şehirle buluşturması bekleniyor.

Türkiye Akıllı Şehirler Raporu, Barselona’da sunuldu!

Ankara merkezli Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü’nün girişimiyle hazırlanan “Türkiye Akıllı Şehirler Hazırlık Değerlendirme Raporu”, 15-17 Kasım’da Barselona’da toplanan Akıllı Şehirler Expo Dünya Kongresi’nde açıklandı.

Kentsel dönüşümle şehirler akıllı hale gelecek!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açış konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Eminevim’de hedef 100 bin teslimat!!

Bugüne kadar yaptığı ev ve otomobil teslimatları ile 95 bin kişiye ulaşan Eminevim’de hedef 2017’nin ilk aylarında 100 bin teslimata ulaşmak.

Engin Aksoy: Şehirler uçtan uca akıllı olacak!

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "akıllı şehirler" üzerine bir çalışma yaptıklarını belirterek, bu sayede vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden en güzel şekilde yararlanacaklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 25 Ekim'de!

Bursa’nın inşaat sektörü, ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayında toplanacak. 25 Ekim'de Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak.

4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

Uzmanlar, akademisyenler ve belediye başkanları “Yaşanabilir Şehirler” ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bir araya geliyor.

4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bu yıl Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerimizde nasıl uygulanacağı masaya yatırılacak.

Uluslararası Yeşil Şehirler Konferansı başladı!

AIPH Yeşil Şehir Komitesi Başkanı Tambayong: EXPO'lar yeşil şehirler konusunda güzel bir platform oluyor. Bunu EXPO 2016 Antalya'nın desteğiyle başarabilir, sinerjilerimizi birleştirebilirsek çok daha güzelini yapabiliriz" dedi.

Suriye'de sosyal donatılı şehirler kurulacak!

Cerablus-Mare hattını terörden temizleyen Türkiye, güvenli bölge oluşturulduğunda bölgede altyapı ve sosyal donatılı şehirler kuracak.

MasterCard Hedef Şehirler Indeksi sonuçları Haberi

MasterCard Hedef Şehirler Indeksi sonuçları



Dubai, Hong Kong, Barcelona, Milano, Roma, Amsterdam, Tokyo, Los Angles gibi şehirleri geride bırakan İstanbul'un 2013 yılı turizm gelirinin de 2012'ye göre yüzde 5.5'lik artışla 8.6 milyar dolara ulaşacağı ön görülüyor.


İstanbul, bu artış oranıyla, dünyada ziyaretçi sayısı ve turizm gelirini en fazla artıran şehirler arasında yer alacak.


MasterCard Worldwide tarafından dünyanın önde gelen 132 şehrini inceleyen "Hedef Şehirler" Indeksi, şehirlerin uluslararası ziyaretçi, turizm ve turizm gelirleri potansiyellerini ortaya koyuyor. Indekste küresel ekonomide önemli rol oynayan şehirlerdeki uluslararası ziyaretçi sayısı ve bu ziyaretçilerin yaptığı harcamalardaki yıllık değişim gözler önüne seriliyor. MasterCard Hedef Şehirler İndeksinde, şehirler, toplam uluslararası ziyaretçi sayısına ve bu ziyaretçiler tarafından yapılan sınır ötesi harcamalara göre sıralanıp, 2013 yılı için ziyaretçi ve bıraktıkları döviz artışı tahmin ediliyor.


MasterCard Worldwide Global...