10 / 05 / 2024

mavi bayrakları plaj

mavi bayrakları plaj

Türkiye'de, suyunun temizliği ve çevre yönetimi açısından nitelikli plajlara verilen "mavi bayrak"a sahip plaj sayısı, son 10 yılda 2,5 kat artarak 436'ya ulaştı.

İstanbul'da plaj ücretleri cep yakıyor! İstanbul'da plaj ücreti ne kadar kaç TL?

Tatil sezonun açılmasıyla birlikte plaj ücretleri de gündemde yer almaya başladı. Bu kapsamda sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul'da sahillerde hareketlilik başladı. Peki İstanbul'da plaj ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Seba Mare Gündoğan'da 12 ay yaşam fırsatı!

Seba İnşaat tarafından Bodrum'da hayata geçirilen 15. proje Seba Mare Gündoğan yalnızca yazlık bir proje değil, mavi bayraklı plajı ve doğası ile 12 ay yaşama imkan sunan bir hayat vadediyor. 

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Binali Yıldırım İstanbul projelerini anlattı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, büyük bir alana inşa edilmesi planlanan Oyuncu Köyü ve 23 adet Mavi Bayraklı plaj projelerinin detaylarını ve ulaşım ile ilgili çözüm önerilerini açıkladı. 

Antalya’nın kalbi Muratpaşa!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi, mavi bayraklı plajıyla Türkiye’nin gözdesi oldu. Başkan Uysal, “Muratpaşa ilçesi akvaryum gibi sahiliyle bunu hak ediyor. Umuyorum ki gelecek kuşaklara aynen bugün olduğu gibi pırıl pırıl sahiller bırakırız. Yeni 5 yıllık dönem için halkımızın oyuna talibim” dedi.

Miço koyu Kadınlar plajı açılıyor!

İbrahim Karaosmanoğlu, Altınkemer ve Cebeci’nin ardından mavi bayrağı hak eden Kerpe sahili ve Miço Koyun Kadınlar Plajının açılacağı törene tüm Kocaeli’leri davet etti.

Cebeci 3. Etap Sahil Düzenleme Projesi için çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahilleri vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor. Eskiden yanına yaklaşılamayacak sahilleri Mavi Bayraklı plaj haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Cebeci sahilini genişletmek amacı ile ihale düzenledi.

Kocaeli Cebeci 3. Etap sahili ihaleye çıktı!

Sahilleri Mavi Bayraklı plaj haline getirmeye çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cebeci 3. Etap sahil düzenlemesi için ihaleye çıktı. İhaleye 6 firma teklif verdi.

Kocaeli Cebeci Sahili 3. Etapla genişliyor!

Sahilleri Mavi Bayraklı plaj haline getirmeye çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cebeci 3. Etap sahil düzenlemesi için ihaleye çıktı. İhaleye 6 firma teklif verdi. İşte ayrıntılar...

Çanakkale Barış Plajı'na mavi bayrak!

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Çanakkale Belediyesi Barış Kordonu'nda yer alan Barış Plajı'nın işletmeciliğini "mavi bayrak"la ödüllendirdi.

Mavi bayraklı plaj sayısı 10 yılda 436'ya ulaştı!

Türkiye'de, suyunun temizliği ve çevre yönetimi açısından nitelikli plajlara verilen "mavi bayrak"a sahip plaj sayısı, son 10 yılda 2,5 kat artarak 436'ya ulaştı.

Zonguldak Belediye plajı 436 mavi bayrakla dünya 2'ncisi!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Mater, "Bu yıl 436 mavi bayrak alarak dünya ikincisi olduk. Bu bizim için büyük bir onur" dedi.

mavi bayrakları plaj Haberi

mavi bayrakları plaj

"Mavi Bayrak Programı"nı uygulayan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (EFF) ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verilerine bilgiye göre, Türkiye, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü "mavi bayrak"a, 1994 yılında kavuştu.


Türkiye, 6'sı Antalya, 5'i Muğla, 1'i Aydın olmak üzere toplam 12 plajla başladığı "mavi bayrak yarışı"nda, geçen süreçte dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldı.


Bu yılki değerlendirme sonucu 436'ya yükselen bayraklı plaj sayısı, böylece 174 mavi bayraklı plajın bulunduğu 2005 yılına göre 2,5 kat arttı.Türkiye, bu sayıyla, 578 plajla İspanya'nın birinci olduğu mavi bayraklı plaj sahibi ülkeler sıralamasında, ikinciliğe ulaştı.


Avrupa ülkelerinin önem verdiği gözlenen "Mavi Bayrak Programı" uygulayan 47 ülke arasında, Yunanistan 395 plajla üçüncü, Fransa 379'la dördüncü, Portekiz 299'la beşinci, İtalya 280'le altıncı, Danimarka...