29 / 04 / 2024

Antalya’nın kalbi Muratpaşa!

Antalya’nın kalbi Muratpaşa!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi, mavi bayraklı plajıyla Türkiye’nin gözdesi oldu. Başkan Uysal, “Muratpaşa ilçesi akvaryum gibi sahiliyle bunu hak ediyor. Umuyorum ki gelecek kuşaklara aynen bugün olduğu gibi pırıl pırıl sahiller bırakırız. Yeni 5 yıllık dönem için halkımızın oyuna talibim” dedi.



Milliyet Gazetesi yazarlarından Eren Aka Yerel Yönetimler köşesinde Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile gerçekleştirdiği röportajı yayınladı. İşte Eren Aka'nın yazısı... 

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “başka bir belediyeciliğin”, “farklı bir yerel yönetim anlayışının” mümkün olabileceğini ispat etmek için yaklaşık 5 yıldır kelimenin tam anlamıyla yorulmadan çalıştı. Başkan Uysal, neredeyse hiç eksilmeyen bu temponun nedenini “Biz sadece Muratpaşa için çalışmıyoruz. Biz Türkiye için, idealimiz ve hayalimiz olan örneği sergiliyoruz. Nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizin ifadesini ortaya koyuyoruz. O yüzden geceleri uyumuyor ve çok çalışıyoruz. Bunları yapmaya devam edeceğiz” sözleriyle anlattı.

21 bin kişiye hizmet

İlk döneminde belediye hizmetlerini üç ana grupta topladıklarını belirten Uysal, bunlardan ilkinin yollar, parklar, binalar, temizlik hizmetleri gibi temel altyapı hizmetleri olduğunu söyledi. İkinci grubun ise sosyal hizmetler olduğunu belirten Başkan Uysal, “21 bin kişiye sosyal hizmet götürüyoruz” dedi. 3’ncü başlığı ise “Komşulaşma ve Kardeşleşme” çalışmaları olarak kurguladıklarını belirten Uysal, şöyle konuştu: “Dini ve milli bayramlarda, insanımızın özel günlerinde Muratpaşa’da biriz, birlikteyiz. Ötekimiz, yabancımız yok bizim. Tüm bu çalışmaları insan ayrımı yapmadan yapabilmek, vergisinin her kuruşunu eşitlikçi bir anlayışla insanımıza geri döndürmek bir yerel yönetim devrimidir.” 


‘Yüzde 145’lik çalıştık’

Bugünden geriye baktığında 30 Mart 2014 öncesi seçmene söz verdiği hizmet ve projelerin yüzde 95’ini yerine getirdiğini belirten Başkan Uysal, “Her ne kadar siz bir gelecek planı yapsanız da gündelik yaşam başka toplumsal ihtiyaçları ortaya çıkartıyor. Biz seçim vaadi haline gelmemiş en az 50 kalemlik daha iş yaptık. Yani 5 yılda yüzde 145’lik çalıştık” dedi.

İhtiyaçlara dönük çalışma

Belediyecilikte Muratpaşa’nın ihtiyaçlarına dönük bir çalışmayı tercih ettiklerini belirten Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tercihi yaptığınız zaman Türkiye’de insanlarını alıştırılmak istendiği bir belediyecilik anlayışının direk dışına çıkıyorsunuz. ‘Bir eser dikelim, 150 kilometreden görülsün, toplumsal işlevi ne olursa olsun ama bize prestij kazandırsın’demiyoruz. 

Bir eser yapalım kentin yaşam kalitesini yükseltsin, toplumsal bir ihtiyaca cevap versin istiyoruz. Muratpaşa’mızın cadde ve sokaklarını yenilerken de, yeni park alanı oluştururken de, toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşırken de, Türkan Şoray Kültür Merkezi’ni, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum İnovasyon Merkezlerini ve Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’ni projelerini hayata geçirirken de aynı motivasyonla hareket ediyoruz.”

15 bin sanatsever ağırlandı

Başkan Uysal, “Yeşilbahçe Mahallemiz’de Antalya’nın kültür sanat hayatına ayrı bir renk ve soluk kazandıran Kültür Merkezimizi açtık. Kültür Merkezimize, Altın Portakal’ın ilk ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan Türkan Şoray’ın adını verdik. 2018 kasım ayından itibaren 22 ayrı etkinliğe ev sahipliği yapan Türkan Şoray Kültür Merkezimiz, yaklaşık 15 bin sanatsever komşumuzu ağırladı” dedi.


Geri Dön