05 / 05 / 2024

mavi medrese müzesi

mavi medrese müzesi

Sivas'taki Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından inşa edilen 748 yıllık Gök Medrese, "Vakıflar Müzesi"ne dönüştürülecek.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Maviş, restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Tarihi 'mavi medrese' müzeye dönüştürülecek!

Sivas'taki Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından inşa edilen 748 yıllık Gök Medrese, "Vakıflar Müzesi"ne dönüştürülecek.

İzmir Medeniyetler Müzesi projesi arazi davasını bekliyor!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de Opera binasını yapmak üzere uygulama projesini, Medeniyetler Müzesi için ise davalık olan Sümerbank arazisiyle ilgili kararı beklediklerini açıkladı

İzmir, Opera binası ve Medeniyetler Müzesi için beklemede!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de Opera binasını yapmak üzere uygulama projesini, Medeniyetler Müzesi için ise davalık olan Sümerbank arazisiyle ilgili kararı beklediklerini açıkladı.

Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi olacak!

Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan, Erzurum'un tarihi simgelerinden Çifte Minareli Medrese'nin, yıl içerisinde restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakıf Eserleri Müzesi olarak hizmet vereceği bildirildi.

Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi olacak!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakıf Eserleri Müzesi olacak.

Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için çalışmalara başladı...

Mescid-i Aksa'nın karşısına Yahudi Müzesi kurulacak!

İsrail'de, Mescid-i Aksa'nın karşısına yapılacak Yahudi Müzesi'nin planı Kudüs Belediyesi tarafından onaylandı

Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

''Dünyanın en büyük mozaik müzesi'' unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı

Pera Müzesi'nde Müzeler Haftası kutlanıyor!

Pera Müzesi 16-19 Mayıs tarihlerindeki Müzeler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

Masumiyet Müzesi, Hobbit Motel, El Castell, kitaplardan çıkan yapılar!

Flavorwire sitesi ünlü yazarların ilham verdiği yapılar arasında Orhan Pamuk'un kendi parasıyla yaptırdığı Masumiyet Müzesi'ni de gösterdi

mavi medrese müzesi Haberi

mavi medrese müzesi

Sivas'ta, Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271'de inşa ettirilen Gök Medrese, müzeye dönüştürülecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sivas Valiliği'nin yaptığı açıklama kapsamında, Vali Salih Ayhan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan tarihi Gök Medrese'yi inceledi.

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca'dan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Ayhan, eserin "Vakıflar Müzesi" şeklinde teşhir ve tanziminin yapılacağını kaydetti.

Ayhan, Sivas Kalesi altında yer alan Kale Evleri Projesi çalışmalarını da inceledi.

Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali'nin 1271'de mimar Konyalı Kaluyan'a inşa ettirdiği, Selçuklu mimarisinin en seçkin eserleri arasında bulunan Gök Medrese'de, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan 8 kişilik heyet, Ağustos 1997 yılında fotogramik çekimler, rölöve ve tespit çalışmalarıyla restorasyona başlamıştı.

Adını üzerindeki gök mavisi çinilerden alan, "mavi medrese" olarak da bilinen Gök Medrese,...