03 / 05 / 2024

mavi tünel açıldı mı

mavi tünel açıldı mı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''Açılışı yapılan Bağbaşı Barajı'ndan Mavi Tünel vasıtasıyla yılda 414 milyon metreküp su Konya Ovası'na akacak ve Konya Ovası'na hayat verecek

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Hasankeyf-Gercüş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantı ile katılım gösterdiği törenle bugün açıldı. İşte Hasankeyf-Gercüş Tüneli ile ilgili detaylar...

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Keçiören Yükseltepe'deki Mehmet Doğan Kütüphanesi açıldı!

Keçiören Yükseltepe'ye Mehmet Doğan Kütüphanesi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beckham çifti malikanelerine tünel açtırıyor!

Dünyaca ünlü eski futbolcu David Beckham ve eşi Victoria Beckham malikanelerine tünel açtırıyor...

Norveç'te tünel açılışı çevrimiçi törenle yapıldı!

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle karantina ve sosyal mesafe kuralları uygulanan Norveç'te tünel açılışı çevrimiçi törenle gerçekleştirildi...

Bursa Hamitler Hizmet Binası törenle açıldı!

Bursa’da modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen hizmet binası ve cami çevre düzenlemesi gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreni yapıldı! 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçedeki 11 noktanın sel riski taşıyan yerlerini su baskınlarından kurtaracak Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli Tünel Açma Makinesi İndirme Töreni'ne katıldı. 

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

Silahtarağa Tüneli açıldı!

Eyüpsultan ve Silahtarağa bölgesindeki trafik yoğunluğunu azaltması için inşa edilen Silahtarağa Tüneli, açıldı.

İstanbul'a 18 yeni tünel geliyor!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, seçim projeleri kapsamında D-100 kara yolu ve TEM'e alternatif tünel ağı planlandığı bildirildi.

Sarıyer-Büyükçekmece arasına 100 kilometrelik tünel ağı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini açıkladı. Buna göre, Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometrelik tünel ağı kurulacak.

mavi tünel açıldı mı Haberi

mavi tünel açıldı mı

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışı yapılan Bağbaşı Barajı'ndan Mavi Tünel vasıtasıyla yılda 414 milyon metreküp suyun Konya Ovası'na akacağını ve ovaya hayat vereceğini söyledi

     Eroğlu, Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün 100 yıllık rüya Mavi Tünel'in açılışını gerekleştireceklerini belirtti. 

     Bugün Bakanlık tarafından yaptırılan 6 tesisin hizmete açılacağını ifade eden Eroğlu, bu 6 tesisin toplam maliyetinin yaklaşık 500 milyon lira olduğunu bildirdi. 

     Eroğlu, bakanlığın bu açılışla birlikte 10 yıl içinde Konya'ya toplam 2,5 milyar liralık yatırım yapmış olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

     ''Konya'ya en çok yatırım yapan bir bakan olmanın gururunu yaşıyorum. Özellikle bugün Konya için, Konya Ovası için tarihi bir gün. Çünkü KOP adıyla bilinen proje, DSİ'nin tozlu...