01 / 05 / 2024

Mavişehirde planlar tutmuyor

Mavişehirde planlar tutmuyor

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, Mavişehir bölgesi imar planı kaosu 12 yıldır aşılamadı. Revizyon ve onaylanmayan planlar hariç 5 ayrı imar planının yürütmesi durduruldu. Durum hâlâ belirsiz...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

Mavişehir Livin İzmir fiyat listesi!

Mavişehir Livin İzmir fiyat listesi daire alanlarına ve kat planlarına göre değişiklik gösteriyor. Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen proje 366 konut ve 33 ticari birimden meydana geliyor. 

Balıkesir'de yeni imar planları gündemde!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu şehirde, imar mağduriyetlerinin giderilmesi, yeşil alan gibi sosyal hayatı etkileyen yaşam alanlarının çoğaltılması için yeni imar planlarını gündemine aldı.

Karşıyaka Mavişehir cami projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karşıyaka Mavişehir'in cami projesinin planlarını onayladı. Yapılacak caminin inşaatına kısa süre içinde başlanacak.

İzmir Mavişehir’de ruhsat iptalleri başladı!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı.

İzmir Mavişehir'de imar planı değişti, arsalar birleştirildi!

İzmir’in en değerli bölgesi Mavişehir’e el atan AKP’li müteahhit Mehmet Cengiz için imar planları değiştirildi, arsalar birleştirildi.

Mavişehir TOKİ'ye yeni imar planı!

Aziz Kocaoğlu Mavişehir’de toplu konut alanı kararından sonra Bakanlık’ın imar planlarının da iptal olması durumunda yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceğini, yeni bir plan yapacaklarını belirtti.

Mavişehir'de planlar tutmuyor!

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, Mavişehir bölgesi imar planı kaosu 12 yıldır aşılamadı. Revizyon ve onaylanmayan planlar hariç 5 ayrı imar planının yürütmesi durduruldu. Durum hâlâ belirsiz...

Mavişehir imar planlarına itirazlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan fakat mahkeme kararıyla iptal edilen Mavişehir Planı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni plana itiraz yağdı. Bakanlığın planından memnun olan birçok kişinin itiraz yağmuru ret edildi.

Danıştay İzmir Mavişehir'in imar planlarının iptal kararını bozdu!

İZMİR Karşıyaka'da yıllardır imar planları itirazlar ve davalara konu olan Mavişehir bölgesi, Danıştay 6. Dairesi'nin yerel mahkemenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar planları iptal kararını bozmasıyla plansız kaldı.

İzmir Mavişehir'e imar şoku!

Yıllardır imar planları davalara konu olan Mavişehir bölgesi, Danıştay 6. Dairesi’nin yerel mahkemenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planları iptal kararını bozmasıyla plansız kaldı.

Şehir imar planları şehirde yaşayanlarla yapılır!

Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER), şehrin imar planlaması ile ilgili değerlendirmede bulunarak, Şehir imar planlarının şehirde yaşayanlarla yapılması gerektiğini belirtti.

Mavişehirde planlar tutmuyor Haberi

Mavişehirde planlar tutmuyor

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, Mavişehir bölgesi imar planı kaosu 12 yıldır aşılamadı. Revizyona uğrayan, onaylanmayan planlar hariç, 2003 yılından bugün kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı toplam 5 imar planı, bölge sakinleri ve meslek odalarının açtığı davalar sonucu mahkeme kararlarıyla durduruldu veya iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ancak uygulanamayan Mavişehir Planı'nın yürütmesi de 1. İdare Mahkemesi kararıyla durdu. Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal, yanlışlarda ısrar edilirse yine iptaller olacağını söyledi.


İzmir'in dikey yapılaşmanın yoğun, arsaların değerli olduğu bölge olan Mavişehir'de imar planlarıyla ilgili yıllardır sonuçlandırılamayan tartışmalı süreç devam ediyor. Son 12 yılda revizyon ve onaylanmayan planlar hariç 5 ayrı 1/5000 ölçekli imar planının yürütmesi mahkemeler tarafından durduruldu. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi, planlarını ne meslek odalarına ne de...