30 / 04 / 2024

McKinsey

McKinsey

McKinsey’in son raporu, konut sektörüyle ilgili uyarı niteliğinde! Raporda, dünyanın 650 milyar dolarlık konut sorunuyla karşı karşıya olduğu vurgulandı. Şehirlerde yaşayanlar konut için sınırları zorluyor.

İnşaat sektörü koronavirüsten etkilenecek mi? 

McKinsey-Company, koronavirüsün Avrupa'da istihdama etkisine ilişkin bir analiz hazırladı. Analizde oluşturulan rapora göre, koronavirüsten en fazla etkilenecek sektörlerden biri inşaat sektörü olarak belirtildi...

Kovid-19 nedeniyle Avrupa'da 59 milyon iş tehlikede!

Uluslararası danışmanlık firması McKinsey, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Avrupa ülkelerinde 59 milyon işi tehlikeye soktuğunu duyurdu.

Dünyada 650 milyar dolarlık konut sorunu!

McKinsey’in son raporu, konut sektörüyle ilgili uyarı niteliğinde! Raporda, dünyanın 650 milyar dolarlık konut sorunuyla karşı karşıya olduğu vurgulandı. Şehirlerde yaşayanlar konut için sınırları zorluyor.

Yeni konut ihtiyacı artıyor!

McKinsey’ in araştırmasında, dünya konut ihtiyacını karşılamak için 2025 yılına kadar 330 milyon konutun yıkılıp yeniden restore edileceğine değinilmiştir.konut kredilerinin yıllık 400 milyar doların da üstüne çıkacağı belirtiliyor.

Ankara İstanbul'dan daha hızlı büyüyor!

McKinsey Global Institute'nun 2650 şehir arasında yaptığı araştırma, 2010 ve 2025 arasında şehirlerin üretim gelişmesi projeksiyonunu dikkate alıyor, bu araştırmaya göre, dünya toplam gelirinin yüzde 60'ını 600 şehir yaratıyor.

İstanbul 2025 yılının megakentleri arasında!

DÜNYACA ünlü araştırma şirketi McKinsey, 2025 yılında dünyanın en önemli çekim merkezleri arasında yer alacak şehirleri listeledi. İstanbul'un, dünyadaki en kalabalık 25'inci şehir olduğu belirtildi...

McKinsey Haberi

McKinsey

McKinsey’in yayınladığı son rapor, konut sektörüyle ilgili uyarı niteliğinde. Raporda, dünyanın 650 milyar dolarlık konut sorunuyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

 

Şehirlerde yaşayanların konutları için ödeyebilecekleri tutarın 650 milyar dolar üzerinde harcama yaptığının belirtildiği raporda bu rakamın dünya ekonomisinin yüzde 1'ine denk geldiği ifade edildi. 


330 milyon kişinin standart altı konutlarda yaşamını sürdürdüğünü belirten McKinsey, yüksek konut maliyetleri yüzünden bu insanların gıda ve sağlık gibi diğer ihtiyaçlarından vazgeçmek zorunda kaldıklarına işaret...