05 / 05 / 2024

mecidiyeköy metrobüs durağı

mecidiyeköy metrobüs durağı

Mecidiyeköy Metrobüs istasyonunda Peron alanının genişletilmesi, yürüyen merdiven ve asansör montajının yapılması için mevcuttaki iki erişim yolundan biri olan alt geçit 31.07.2012 Salı günü sabah 06.00’dan itibaren 15 gün süre ile kapatılacak

1935'te Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsanın metrekaresi 80 kuruşa satılık!

1935 yılında, İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü açık artırma ile arsa, bina ve arazileri açık artırma ile satılığa çıkarmış. Bunlardan biri de Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsa...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor!

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor. Bu hatla günde 400 bin yolcu taşınacak ve metrobüsün de yükü hafifleyecek...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında ilk test sürüşü yapıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü yapıldı.

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı işçilerinden eylem!

İBB tarafından yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı bakım ve kumanda merkezini inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul'a yeni metrobüs hatları müjdesi verdi.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı Ocak 2020'de açılacak!

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattını inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada hattın 2020'nin Ocak ayında hizmete açılacağını söyledi.

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı!

İstanbul'un ikinci sürücüsüz metrosu Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattında test sürüşleri yarın itibariyle başlıyor.

Mevlüt Uysal: Metrobüs’ü Silivri’ye kadar uzatacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarla biraraya geldiği mitingde açıklamalar yapan AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, “Metrobüs’ü Beylikdüzü’nden Büyükçekmece’ye sonrasında Silivri’ye kadar uzatacağız” dedi. 

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı sene sonunda açılacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Raylı sistemler yapılınca metrobüsün yükü azalacak. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı bu sene sonunda açılacak. O tamamen metrobüse paralel. Ciddi bir yük alacak. Ayrıca bu ay Gebze-Halkalı hattı devreye giriyor" dedi...

Raylı sistemler metrobüsün yükünü azaltacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''Raylı sistemler yapılınca metrobüsün yükü azalacak. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı bu sene sonunda açılacak'' diye konuştu.

Mersin’e metrobüs geliyor!

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir adayı olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Hayal ettiğimiz her şeyi Toroslar’da hayata geçirdik, sıra Mersin’de. Önceliğimiz ulaşım sorununa metrobüs ile neşter vurmak.” dedi. 

mecidiyeköy metrobüs durağı Haberi

mecidiyeköy metrobüs durağı



Bu süre içinde  yolcular; Metrobüs Mecidiyeköy istasyonuna erişimi 100 metre ilerideki mevcut yaya üst geçitten sağlanacak. İstasyon erişiminde problem yaşanmaması için yaya üst geçit merpenlerinin genişliği iki katına çıkarıldı. Yayaların karşıdan karşıya geçişleri kesintisiz hale gelecek.


Bu çalışma ile mevcutta 5 metre olan Metrobüs istasyonu yaya peronu genişliği 8 metreye çıkarılacak.  Proje kapsamında mevcut altgeçidin altına yapılacak olan 8 metre genişliğindeki yeni yaya alt geçidi ile Transfer Merkezi-Metrobüs İstasyonu-Metro İstasyonu arasında entegrasyon sağlanacak. 


Ayrıca bölgede Mecidiyeköy Viyadüğü ve araç yolları sebebiyle yayalar için sıkıntılı bir durum olan karşıdan karşıya geçişler kesintisiz hale gelecek. Yaya 

altgeçidinde engelli vatandaşlar için asansör konulacak. 


Mecidiyeköy Metrobüs İstasyonundaki yoğun yaya talebini karşılamak için mevcutta 4 metre olan yaya merpeni haricinde; biri inişe, biri çıkışa çalıştırılmak üzere 2 adet...