08 / 05 / 2024

mecidiyeköyün tarihi

mecidiyeköyün tarihi

1951 yılında Mecidiyeköy'de Karkuyusu denilen mevkide bulunan 12 tane gecekondu jandarmalar tarafından yıkılmış. Yıkımdan sonra 86 kişi açıkta kalmış. Yıkılan evlerin enkazı tekrar kullanılmasın diye tahta ve kiremitleri de parçalamışlar.

1946 yılında Mecidiyeköy'de 4.663 metrekare arsa 2.798 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Mecidiyeköy'de 4 bin 663 metrekare arsa 93 altın parasına, 2 bin 798 liraya satılacakmış. Üsküdar'da ise 13 metrekare dükkan bin 440 liraya satılacakmış.

1942 yılında Sütlüce'de 135 metrekare arsa 40 liraya satılacakmış!

1942 yılında İstanbul Defterdarlığı'nın verdiği ilanda Sütlüce'de 135 metrekare arsaya biçilen tahmini değer 40 liraymış. Mecidiyeköy'de 6 bin 30 metrekare arsa ise bin 809 liraya satılacakmış.

1935'te Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsanın metrekaresi 80 kuruşa satılık!

1935 yılında, İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü açık artırma ile arsa, bina ve arazileri açık artırma ile satılığa çıkarmış. Bunlardan biri de Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsa...

1935'te Mecidiyeköy'de tapusuna kavuşamayan halkın haklı isyanı: 'Evimizde konuk gibiyiz'

1935 yılında Mecidiyeköy'de ev sahibi olan halk, hükümetten tapularını verilmesi konusunda isyanda bulunmuş.

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

THY Emlak Konut GYO kura sonucu 2023 ne zaman açıklanacak? Emlak Konut Arnavutköy kura tarihi belli oldu mu? Hemen bakın

THY Emlak Konut GYO kura sonucu 2023 ne zaman açıklanacak? Emlak Konut Arnavutköy kura tarihi belli oldu mu? Hemen bakın...

Mecidiyeköy'de konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy Mahallesinde yer alan konu alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Şişli Mecidiyeköy'de yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

Altın fiyatlarının iki hafta sonraki yönü belli oldu! Herkes bu tarihi not alsın! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın fiyatları şubat ayındaki geril çekilmelerin ardından Mart ayına hızlı bir giriş yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Altın fiyatlarının iki hafta sonraki yönü belli oldu! Herkes bu tarihi not alsın! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın Kahini İslam Memiş dibe vuran altın için yükseliş tarihi verdi! Herkes tek bir rakama odaklandı! Hemen bakın

Altın Kahini İslam Memiş, son günlerde dibe vuran altın için yükseliş tarihi verdi. Herkes tek bir rakama odaklandı! Hemen bakın.

İslam Memiş altın için yükseliş tarihi verdi! Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, son 4 haftadır düşüşe geçen altın için yükseliş tarihi verdi. Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Frene basan altın için yükseliş tarihi belli oldu! Altın tozu dumana katacak! Bir kenarda altını olanlar hemen bakın

Altın fiyatları haftanın yeni işlem gününe düşüşle başladı. Herkes altın fiyatlarının ne zaman yükselişe geçeceğini araştırırken uzmanlarda yükseliş tarihi geldi. Altın o gün tozu dumana katacak. Bir kenarda altını olanlar hemen bakın!

Ziraat GYO Mecidiyeköy binasının değeri ne kadar oldu? 

Ziraat GYO Mecidiyeköy binasına ilişkin değerleme raporu yayınlandı. Peki Ziraat GYO Mecidiyeköy binasının değeri ne kadar oldu? 

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

mecidiyeköyün tarihi Haberi

mecidiyeköyün tarihi




Dün 12 Gecekondu Yıktırıldı


  Mecidiyeköy'de Karkuyusu denilen mevkide bir müddet evvel yapılan tembihlere rağmen inşa edilen 12 gecekondu dün yıktırlmış ve 86 kişi açıkta kalmıştır.

  Jandarmalar saat sekizde bu mevkiye giderek gecekonduları yıkmaya başlamış, neye uğradığını şaşıran gecekondu sakinleri bir ara jandarmalara mani olmaya çalışmışlarsa da muvaffak olamamışlardır. Jandarmalar evleri yıktıktan sonra, enkazından tekrar istifade edilmemesi için tahta ve kiremetleri parçalamışlardır.


Cumhuriyet Gazetesi 14 Aralık 1951



Abdullah Kutalmış...