19 / 05 / 2024

mehdi eker Gıda Kongresi

mehdi eker Gıda Kongresi

TGDF’nin düzenlediği Gıda Kongresi’nde konuşan Tarım Bakanı Mehdi Eker, dev şirketlerin dünyada 203 milyon hektarlık tarım alanı ‘kapattığını’ söyledi. Eker, bu arazilerin yüzde 70’inin 11 ülkede bulunduğunu belirtti...

Burak Latif Latifoğlu ne zaman idari yargı hakimi oldu? Şeker GYO’da hangi alanda çalışıyor?

Burak Latif Latifoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Ne zaman idari yargı hakimi olarak çalıştı? BDDK’da ne iş yaptı? Şeker GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Burak Latif Latifoğlu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Eyfa Mimarlık Mühendislik İnşaat Petrol Kuyumculuk Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eyfa Mimarlık Mühendislik İnşaat Petrol Kuyumculuk Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Yunus Eker tarafından kuruldu.

Migros'ta temel gıda ürününe indirim furyası! Ayçiçek yağı 33 TL, un 12 TL, şeker 22 TL, salça 36 TL!

Migros Market haftanın indirimli ürünlerini açıkladı. Kampanya kapsamına alınan 21 temel gıda ürününe farklı oranlarda indirim uygulandı. İşte indirimli ürünler ve fiyat listesi...

25 temel gıda ürününde fiyat sabitlenecek, Bakan Nebati resmen açıkladı! Un, şeker, yağ...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen temel gıda ürünlerindeki fahiş fiyatlar ve yüzde 60'ı geçen enflasyon sonrasında hükümet yeni bir adım daha atıyor. Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, 25 temel gıda ürününde fiyatlar sabitlenecek.

Yth Emlak İnşaat Yapı Gıda Otomotiv Turizm Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yth Emlak İnşaat Yapı Gıda Otomotiv Turizm Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Şeker tarafından kuruldu.

Kırşehir Şeker Fabrikası'nı Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye aldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Kırşehir ili Merkez ilçesi, Akçağıl köyünde bulunan 321 bin 126,65 metrekare yüzölçümlü 500 ada 4 parsel numaralı taşınmaz ve taşınmaz üzerinde bulunan yapılar Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye satıldı..

Alpullu Şeker Fabrikası, Binbir Gıda'nın oldu!

Şeker fabrikalarının özelleştirme süreci sürüyor. Alpullu Şeker Fabrikası için en yüksek teklifi 150 milyon TL ile Binbir Gıda verdi.

Afyon Şeker Fabrikası 725 milyona Doğuş Gıda'nın oldu!

Afyon Şeker Fabrikası'nın özelleştirme ihalesini  725 milyon lira bedelle Doğuş Gıda kazandı...

Serdest Mühendislik Turizm Gıda İnşaat Sosyal Hizmetler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serdest Mühendislik Turizm Gıda İnşaat Sosyal Hizmetler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şile’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Beaat Şero ve Yakup Şeker ortaklığında kuruldu. 

Mekan Grup İnşaat Enerji Gıda Turizm Petrol Tarım Sağlık Mühendislik Mimarlık Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mekan Grup İnşaat Enerji Gıda Turizm Petrol Tarım Sağlık Mühendislik Mimarlık Tic.Ltd.Şti. Hasan Şeker, Taha Tokar ve Hanifi Yazar ortaklığında 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Mehdi Eker: Diyarbakır'da 5 bin eve ihtiyaç var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker; “Evleri yıkılanlara TOKİ marifeti ile ev yapılacak, 4 bin 500, 5 bin civarında bir ev ihtiyacı var. Çok acil olanlar için süreç başladı. " dedi.

ŞMG Mühendislik Nakliyat Elektrik Tekstil ve Gıda Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ŞMG Mühendislik Nakliyat Elektrik Tekstil ve Gıda Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Güler, Hasan Mihyaz ve Huriye Şeker ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 23 Mart'ta Esenyurt'ta kuruldu.

mehdi eker Gıda Kongresi Haberi

mehdi eker Gıda Kongresi

Dev şirketler, Türkiye’nin sahip olduğu 23.8 milyon ekilebilir tarım alanının 8.5 katına denk gelen 203 milyon hektarlık tarım alanını parselledi. Uluslararası şirketlerin satın aldığı ya da kiraladığı tarım alanları en fazla açlıkla boğuşan Afrika ülkelerinde bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda da Çin, Ukrayna’nın tarım alanlarının yüzde 5’ine denk gelen 3 milyon hektarlık tarım alanını 50 yıllığına kiralamıştı. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gıda Kongresi 2013’ün açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda güvenliğinin önemine dikkat çekerek, dünyada 203 milyon hektarlık tarım alanının uluslararası şirketlerce ya kiralanıp ya da satın alındığını belirtti. İsim vermeyen Eker, şirketlerin özellikle açlık çeken Afrika ülkelerinde arazi aldıklarını vurguladı.



AFRİKA PARSEL PARSEL


Geleceğe yönelik projeksiyonlar yapan fütüristlerin 21’inci...