05 / 05 / 2024

Mehmet Ersoy imar barışı başvurusu

Mehmet Ersoy imar barışı başvurusu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, otelleri için imar barışı başvurusu yaptığını açıkladı. Bakan Ersoy, "Çok büyük avantaj niye kaçırayım? Rakamlar yüksek değil. İşletmelerin yarım sezonluk kârı" diye konuştu.

Bakan Özhaseki'den yapı denetimi açıklaması: Mevzuatın dışına çıkılmasına müsaade etmiyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini vurguladı. 

İstanbul Formula 1 sahasının ihalesi yapılacak! İstanbul Formula 1 sahası ihalesi için "F1" şartı! 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Formula 1 sahasının ihalesinin gelecek ay yapılacağını kaydederek "İhaleye çok önemli bir şart koyduk. 2026 itibarı ile birlikte Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk. Bu tarz organizasyonların İstanbul'a gelmesi çok önemli." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un biyografisi ve daha önce hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor. Peki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hangi lisans bölümünden mezun oldu? İşte merak edilenler...

Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 4192 ada, 2 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 1151 Ada 75, 77, 172, 173 ve C Parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılaşma yanıtı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "yanan orman arazileri" ilgili ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

Bodrum Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan imar açıklaması!

BodrumEski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un eski imar planlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanı'ndaki 13 numaralı dairesi müze olarak yeniden hayat buldu.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Mehmet Ersoy imar barışı başvurusu Haberi

Mehmet Ersoy imar barışı başvurusu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2019'da turizm bilinçlendirmesi çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek Dünyanın en güzel yerlerinden biri Boğaz. Sabahları erkenden yürürüm. Gidin her yer çekirdek, çıt çıt çıt… Bunu eğitmen lazım önce. Hangi turizmden başlıyorsun" açıklamasında bulundu. 

Hürriyet'ten Umut Erdem'in sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, 'Kendi otelleriniz için imar barışına başvurdunuz mu?' sorusuna şu cevabı verdi: 

"Otellerimde lojmanlarda vardı galiba. Süre uzatımına hepsine başvurdum. Çok büyük avantaj niye kaçırayım? Rakamlar yüksek değil. İşletmelerin yarım sezonluk kârı. Devlet açısından yapılmış çok güzel bir jesttir. Bizden tahsisli yüzde 50'den fazlası başvurdu."

Sektörün içinden gelen Bakan Ersoy’un turizm alanındaki sorunlara ve gelişme alanlarına ne kadar hakim olduğu zaten anlaşılıyor. Turizm ve kültürün aynı bakanlıkta olmasının yerinde olduğunu, ikisinin bir bütün olduğunu, kazılarda uzayan süreleri kısaltmak için...