28 / 07 / 2024

mehmet gökmen röportajı

mehmet gökmen röportajı

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen: Ben çevresel kaygılardan ötürü bazı projelerin ertelenmesi fikrine karşıyım. Örneğin Türkiye'nin enerji gereksinimi giderek artıyorsa "ben kesinlikle HES istemiyorum" diyen bir mantığı doğru bulmuyorum.

Prof. Dr. Selva Demiralp'ten Hafize Gaye Erkan yorumu: Merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş!

Koç Üniversitesi'nde Ekonomi Profesörü ve Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu Direktörü olarak görev yapan Selva Demiralp'ten Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet’e verdiği özel röportaj için flaş bir değerlendirme geldi. İşte o paylaşım...

Migros'ta bayram öncesi temel gıda ürünleri indirimi başladı! Ayçiçek yağ, un, çay... İşte 25 Nisan 2022 fiyat listesi

Ramazan Bayramına günler kala Migros Temel gıda ürünlerinde indirim yaptı. Peki Migros'ta hangi ürünler indirime girdi? İşte Migros 25 Nisan 2022 indirimli temel gıda ürünleri ve fiyat listesi...

Güldür Güldür'ün aşırı zam skeci izlenme rekoru kırdı: Niye biz marul yemiyor muyuz?

Türkiye'de çarşı pazarda aşırı artan fiyatlar Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür Show'un espiri konusu oldu. Güldür Güldür ekibinin aşırı zam skeci izlenme rekoru kırdı

25 temel gıda ürününde fiyat sabitlenecek, Bakan Nebati resmen açıkladı! Un, şeker, yağ...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen temel gıda ürünlerindeki fahiş fiyatlar ve yüzde 60'ı geçen enflasyon sonrasında hükümet yeni bir adım daha atıyor. Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, 25 temel gıda ürününde fiyatlar sabitlenecek.

Migros'ta Ramazan fırsatı! Gıda ürünlerinde büyük indirim! İşte Migros 28 Mart indirimli gıda ürünlerinin fiyat listesi!

Migros Ramazan ayına özel gıda ürünlerinde indirim yaptı. Peki hangi ürünlerde indirim yapıldı? İşte 28 Mart 2022 indirimli gıda ürünlerinin fiyat listesi!

Temel gıda ürünlerinde KDV kaldırılacak! Fiyatlar daha aşağı inecek…

CHP Niğde Milletvekili Gürer, TBMM komisyonuna temel gıda ürünlerinde KDV’den bütünüyle vazgeçilmesi talebinde bulundu.

Kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Kira gelir vergisi beyannamesi verilirken, hangi gider yönteminin kendisi için daha uygun olduğunu merak edenler araştırmalarına devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Tarım Kredi Kooperatifleri gıda ürünlerinde büyük indirim yaptı! Duyan koşuyor! İşte indirimli ürünler...

Son zamanlarda dünya genelinde ekonomi piyasasında yaşanan fiyat artışları Türkiye'de de etkisini göstermiş durumda. Durum böyle olunca vatandaşlar indirimli ürünleri kovalamaya başladı. Peki son zamanlarda gıda ürünlerinde hangi marketler indirim yaptı? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretle birlikte gıda ürünleri de zamlandı! Ekmek 5 lira olacak mı?

Asgari ücrete gelen zammın acısı gıda ürünlerine yansıdı. Yapılan son zamların ardından ekmek fiyatlarında da değişiklik oldu. Ekmek fiyatlarına büyük bir zam daha bekleniyor. Sektör temsilcileri, fiyatların 5 TL’ye çıkabileceğini öngörüyor.

KDV indirimine ek indirim haberi geldi! Temel gıda ürünlerinde büyük fırsat!

Türkiye'nin her bir noktasında toplam 10,001 mağaza sayısı ile hizmet veren ünlü market A101 milyonların cebini rahatlatacak indirimleri açıkladı. Gıda ürünlerindeki yüksek artışın önüne geçebilmek için KDV indirimi yapılırken şimdi gelen son dakika haberine göre yeni indirimler geliyor...

Musullu İnşaat Emlak Turizm Gıda Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Musullu İnşaat Emlak Turizm Gıda Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Silivri'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Kazim Musullu tarafından açıldı.

Deniz Talayı Gıda Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Talayı Gıda Ürünleri Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  100  bin bin TL sermaye bedeli ile Alı    Alı Tayefeh, Naghı Alı Tayefeh tarafından kuruldu.

Cantaş Enerji Nakliyat İnşaat Gıda Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Cantaş Enerji Nakliyat İnşaat Gıda Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Cantaş Enerji Nakliyat İnşaat Gıda Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

mehmet gökmen röportajı Haberi

mehmet gökmen röportajı

Türkiye ağırlıklı olarak büyümesini inşaata dayandıran bir ülke. Altyapı yatırımları, enerji santralları ve tabii kentsel dönüşüm projeleri... Tüm bunlar inşaat sektörünün ana hammaddesini oluşturan çimento sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, aynı zamanda Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin de yönetim kurulu başkanı. Sabancı Çimento Grubu bünyesindeki Akçansa ve Çimsa ile sektörün lider şirketlerinden. 

Dolayısıyla hem çimento sektörünü hem de genel olarak iş dünyasının önündeki sorunları konuştuk. 


- İnşaat sektöründeki hareketlilik ve kentsel dönüşüm çimento sektörünü nasıl etkiliyor? 


Son 6-7 yıldır inşaat sektöründeki hareketlilik doğal olarak çimento sektörüne de ivme kazandırdı. Geçmiş dönemde Türkiye'de inşaat sektörünün yüzde 70'ten fazlası konut inşaatından oluşuyordu. Ekonomide bir dalgalanma olunca inşaat sektörüne bağlı olarak çimentoculuk da etkileniyordu. Bugün geldiğimiz noktada konutun ağırlığı yüzde...