06 / 05 / 2024

Mehmet Kocadona neden hapis cezası verildi

Mehmet Kocadona neden hapis cezası verildi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Emekliye ek zam müjdesi geldi mi? Bakan Şimşek'ten son dakika açıklaması: Emekliye seyyanen zam neden yapılmadı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sinde emekli maaşlarına neden zam yapılmadığına ilişkin açıklama yaptı. İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o açıklama...

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü neden satışa çıkardı?

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü 8.5 milyon dolara Abidin Cevher Özden'den satın almıştı. Eşit hisseli köşk, geçtiğimiz günlerde 45 milyon dolara yeniden satışa çıkarıldı...

Mehmet Önal: Malatya'nın yapı stoku çürük!

Prof. Dr. Mehmet Önal, Malatya'nın yapı stokunun çürük olduğunu söyledi. Önal, olası 5.1 büyüklüğündeki depremin yaklaşık bin civarında binanın hasar görmesine neden olacağını söyledi.

Mehmet Kocadon'a imar kirliliğine neden olduğu için 15 ay hapis cezası!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kentsel dönüşüm neden ada bazında yapılmalı?

Bolu Express Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mehmet İşgörücü bugünkü yazısında kentsel dönüşümün neden ada bazında olması gerektiğinden bahsetti. İşte Mehmet İşgörücü'nün o yazısı...

Mehmet İşler: Altınkum plan iptali 100 milyon doları uçurdu!

Çeşme Altınkum'da planların iptal edilmesi bölgede yatırım yapmayı planlayan firmaların da beklemeye geçmesine neden oldu. Ege Turistik İşletmeler Başkanı Mehmet İşler, "Alınan bu karar en az 100 milyon doları uçurdu" dedi.

Çelebi Sultan Mehmet Camisi neden restore edilmiyor?

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Biz Türkiye'de kiliseleri tamir ederken, onarırken, Balkanlar'daki insanlık mirası olan bu eserlerin bu tür oyalamalarla restore edilmemiş olmasından da sadece üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

Bahçeşehir'e neden yatırım yapılır?

Yeni Akit Gazetesi yazarı Mehmet Canıtatlı bugünkü yazısında, bölgedeki projelerin inşaat yeri ile emlak uzmanlarının görüşleri ışığında Bahçeşehir'e neden yatırım yapılacağını açıkladı. İşte o yazı:

Mehmet Özcan, Ofka Yapı A.Ş.yi kurdu!

Ofka Yapı Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet Özcan, Başkan Yardımcılığını Koray Karahasanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeliğini ise İrfan Özcan ile Ayhan Aydın yapacak

Mehmet Tezkan: Bol balkonlu balkonsuz kent!

Mehmet Tezkan: Gittiğim her şehirde, uğradığım her semtte, geçtiğim sokakta kafamı kaldırır yukarılara bakarım.. Balkonlara.. Yaşam var mı diye bakarım.. Gözümü alamam..

Mehmet Aksoy: Can Yücel'in mezar taşını yeniden yapacağım!

Usta şair Can Yücelin Datçadaki anıt mezarının paramparça edilmesine tepkiler sürüyor. Anıt mezarın yaratıcısı ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy, yaşananlardan üzüntü duyduğunu dile getirdi...

Mehmet Aygün, Günaylar Otel İşletmeleri İnşaat Sanayi A.Ş.yi kurdu!

Günaylar Otel İşletmeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Başkan Yardımcısı Temel Aygün ve Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aygün...

Yalova'daki Hacımehmet Ovası tartışma konusu oldu!

Marmara Depreminde birçok binanın yıkıldığı ve yaklaşık 1500 kişinin yaşamını yitirdiği Yalovadaki Hacımehmet Ovasında, iki hafta önce alınan kat sayısının artırılması kararı, 17 Ağustos 1999daki felaketin 12. yıl dönümünde tartışma konusu oldu

Mehmet Kocadona neden hapis cezası verildi Haberi

Mehmet Kocadona neden hapis cezası verildi

Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Kocadon ile belediyenin eski İmar Müdürü Haluk Aytı ve İmar Müdürlüğü personeli Emin Gümüş katılmazken, tarafları avukatlar temsil etti.


Kocadon'un avukatı Mehmet Akif Türkoğlu, iddianamede müvekkili hakkında yapı kullanma izin belgesini imzaladığının yer aldığını belirterek Kocadon'un bunu imzalamadığını söyledi.


Sadece yapı ruhsatında müvekkilinin imzasının bulunduğunu savunan Türkoğlu, Bodrum Belediye Başkanı görevini yürüten Kocadon'un belediyeyi temsili nedeniyle yapı ruhsatlarını imzaladığını kaydetti.


Türkoğlu, müvekkilinin her gün yüzlerce belge imzaladığını dile getirerek "İddianamede belirtilen imar aykırılıkları bilgiyi gerektirdiği için müvekkilimin bu hususu bilmesi mümkün değildir. Alt birimler tarafından hazırlanıp kendisine sunulan yapı ruhsatının müvekkilim Belediye Başkanı göreviyle belediyeyi temsil sıfatı ile imzalamıştır." dedi.


Bu nedenle müvekkiline yönelik suçun kastının oluşmadığını öne süren Türkoğlu, Kocadon'un beraatine karar verilmesini talep etti.


Duruşmada...