02 / 05 / 2024

Mehmet Özhaseki Akıllı Şehirler açıklaması

Mehmet Özhaseki Akıllı Şehirler açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Belediyeler kentsel dönüşüm yapacakları yerlerde dönüşümü tamamıyla yerli ve milli ürünlerden yapacağını bizlere taahhüt ederse sıfır faizle para ödeyeceğiz." dedi.

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye deprem bütçesi eleştirisi: Hazırlık bütçesi 450 milyon lira! Böyle bir şey olabilir mi?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bütçesini eleştirdi. İşte Özhaseki'nin o ifadeleri...

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi Esenler'de Mehmet Tevfik Göksu, Zekeriya Çoştu, Yunus Kurt ve Esenler Belediyesi ortaklığında kuruldu.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması!

2021 Yılı Kayseri Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirme yaptı.

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye kentsel dönüşüm eleştirisi! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eleştirdi. 

Mehmet Özhaseki'den Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Mehmet Özhaseki, "Allah aşkına bir evin bodrumunu yapmak gibi eşilen bir toprak parçası depremi nasıl tetikler?" dedi.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Mehmet Özhaseki: Fay hatları üzerine asla ev yapılmayacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yer altındaki hareketliliğe ve fay hatlarına dikkat edilerek, statik hesaplara uygun şekilde yapılan binaların şiddetli depremlerde yıkılacağını söyledi.

Mehmet Özhaseki: Belediyelere kiracılarınızdan kira almayın dedik!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, "Belediyelere 'kiracılarınızdan kira almayın, su faturasını ödemezse de kesinti yok' dedik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Özhaseki Güneydoğu ve Doğu'yu yeniden imar etti!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki'nin Güneydoğu ve Doğu'yu yeniden imar ettiğini söyledi.

Mehmet Özhaseki: Ankara için 5 bine yakın projemiz var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Ankara genelinde gerek çevre, gerekse merkez ilçelerimizde 5 bine yakın projemiz var. Bu projeleri gerçekleştirmeye bizim gücümüz yeter, tecrübemiz var" dedi...

Mehmet Özhaseki mal varlığını açıkladı!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin 1 milyon 700 bin lira değerinde taşınmazı, hisse satışından 159 bin 500 lirası ve 4 şirkette hissesi bulunuyor. Anne ve babasından iş yeri ile arsa mirası olan Özhaseki'nin toplam borcu 293 bin 272 dolar.

Mehmet Özhaseki: 5 bin tane projemiz var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Bizim ilçelerle birlikte neredeyse 5 bin tane projemiz var. Biz bunları yaparız ve bu bizim taahhüdümüz." diye konuştu.

Mehmet Özhaseki: Kentsel dönüşüm benim işim!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Kentsel dönüşüm benim işim. Bu fakir kardeşiniz kentsel dönüşümle ilgili yasaları hazırlayanların başında geliyor. Bu benim uzmanlık alanım'' diye konuştu.

Mehmet Özhaseki Akıllı Şehirler açıklaması Haberi

Mehmet Özhaseki Akıllı Şehirler açıklaması

Kentsel dönüşüme ilişkin kanun taslağının gelecek günlerde yasalaşacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Hazırladığımız kanun taslağında eğer belediyeler kentsel dönüşüm yapacakları yerlerde dönüşümü tamamıyla yerli ve milli ürünlerden yapacağını bizlere taahhüt ederse sıfır faizle para ödeyeceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özhaseki, "Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı: Akıllı Şehirler" ana temasıyla düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasında, "akıl, zaman ve değişim" olgularının önemini anlattı. Değişim ve teknolojinin getirdiği fırsatların şehirlerde yoğunlaşmasıyla kent yaşamının her zamankinden daha cazip hale geldiğine işaret eden Özhaseki, insanların şehirlerden şikayet etse de tercihlerini bu yönde kullandıklarını söyledi.

Nüfusun yaklaşık yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığına dikkati çeken Özhaseki, hizmetlere yönelik talebi karşılayabilmek için çoğu zaman ham madde ve hizmet arzının arttığını ifade etti. Bu durumun kısıtlı doğal...