06 / 05 / 2024

mehmet özhasekiden sur açıklaması

mehmet özhasekiden sur açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör mağduru bölgelerde zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Haseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde rastgele yapılaşmaya izin verilmeyeceğini bildirdi.

Mehmet Özhaseki: Sur'daki evler klasik Diyarbakır evi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemelerde bulunarak bundan sonra kentin terörle değil tarihin en güzel eserlerinin yaşandığı bir turizm destinasyonu olarak anılması temenni etti..

Antalya'daki kentsel dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur Yapı tarafından Antalya'da hayata geçirilen dev kentsel dönüşüm projesini yerinde inceledi. 

Mehmet Özhaseki Dicle Vadisi rekreasyon alanını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki teröristlerden temizlenen Sur ilçesinde inşa edilen konutlarda ve Dicle Vadisi rekreasyon alanında incelemelerde bulundu...

Mehmet Özhaseki: Sur'u doğru bir şekilde ihya edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki inşa ve ihya çalışmalarına ilişkin Bakanlık'ta değerlendirme toplantısı yaptı.

Mehmet Özhaseki: Sur cazibe merkezi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’un bir cazibe merkezi olması için çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, bölgedeki salaş yaşamın bitmesini istediklerine işaret ederek, “O kadar güzel projeler hazırladık ki emin olun Silopi’de hazırladığımız projeye herkes imrendi." dedi.

Mehmet Özhaseki: Sur'u ayağa kaldıracağız!

Fikirtepe ve Sur’da yürütülen projeleri anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, anayasa değişikliğine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Sur’u KİPTAŞ ihya edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Sur’u yeniden inşa edecek büyük projelerin temeli atıldı.

Sur'da öncelikli hedef yerinde dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’da öncelikli hedefin yerinde dönüşüm olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın yine bulunduğu bölgelerde ikameti sağlanması esastır” dedi.

Diyarbakır Sur esnafına ödemesiz kredi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sayın Başbakanımız talimatlarını verdiler, Sur içinde ne kadar esnafımız varsa hepsine 50 bin lira olmak üzere 6 ay ödemesiz, 2 sene vadeli kredi veriliyor. Sıfır faizli olarak veriliyor. Bütün esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Sur'daki az hasarlı mahaller yerinde yapılanmalı!

Sur Cemal Yılmaz Mahallesi Muhtarı Koçero Topdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, Sur’daki 3 seçeneği kabul etmediklerini ifade ederek, az hasarlı mahallerde yerinde yapılandırma istediklerini vurguladı.

Sur'da dönüşüm 5 senede gerçekleşebilecek bir süreç değil!

DİKENT Başkanı Mehmet Ali Elbey, Sur'da yürütülecek kentsel dönüşümü ve 'Sur İhya Planı'nı değerlendirdi. Elbey "Sur'da kentsel dönüşüm 5 senede gerçekleşebilecek bir süreç değil." dedi.

Sur'un yeniden inşaası 7 milyar lirayı bulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki terörle mücadele operasyonlarının sona erdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasına ilişkin eylem planının detaylarını anlattı.

Mehmet Özhaseki: Sur imar planına göre inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur İlçesi Eylem Planı'nı açıkladı. Özhaseki, "TOKİ gelip de buraya 3-4 katlı evler yapmayacak. Öyle bir şey yok. Burada zaten imar planı var biz bunu gerçekleştirmeye çalışacağız." dedi.

mehmet özhasekiden sur açıklaması Haberi

mehmet özhasekiden sur açıklaması

Görevi devralmasının ardından Bakanlıktaki ilk istişare toplantısını Sur, Silopi, Cizre gibi terörden zarar gören yerleşim yerlerinin tekrar inşası konusunda yapan Bakan Özhaseki, AA muhabirine, bölgedeki son durumu değerlendirdi. 


 Özhaseki, terörden temizlenen yerlerde çalışmaların sürdürüldüğünü, bir kısmında da güvenliğin sağlanmasının beklendiğini söyledi.


Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Özhaseki, "Haliyle bu yaşanmışlıklardan sonra ortaya çıkmış bir tablo var. Bu tablo sadece Bakanlığımızı ilgilendiren konularla ilgili değil. Tabii ki kırılan, dökülen bir sürü şehir var, sokak var, bütün bunların onarılması, oradaki insanların zararlarının tazmin edilmesi devlet olarak bizim görevimiz." diye konuştu.


Söz konusu bölgelerde birçok kapsamlı çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Özhaseki, bölgenin sosyal, eğitim, kadın, gençlik, psikoloji boyutlarıyla ayrıntılı bir şekilde ele alınarak, takibinin yapılmasının önemine belirtti.  


Özhaseki, Çevre ve Şehircilik...