02 / 05 / 2024

Mehmet Türeyen projeleri

Mehmet Türeyen projeleri

Mimar Mehmet Türeyen kimdir? Mimar Mehmet Türeyen, hangi işlere imza attı? Mimar Mehmet Türeyen, hangi projelerde görev aldı? İşte Mimar Mehmet Türeyen 'in biyografisi ve projeleri...

Tren ve uçak biletlerine zam mı geliyor? Bakan Uraloğlu’ndan bilet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayın sırasında ülkenin ulaştırma projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Bakan Uraloğlu, tren ve uçak biletlerine yönelik olası zam konusuna da değinerek açıklamalarda bulundu.

M Türker İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

M Türker İnşaat Limited Şirketi Çekmeköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Türker tarafından kuruldu.

Ottoman Plus Turizm Gayrimenkul Ve Reklamcılık Limited Şirketi kuruldu!

Ottoman Plus Turizm Gayrimenkul Ve Reklamcılık Limited Şirketi Bağcılar’da Recep Mehmet Türkay tarafından kuruldu.

Ottoman Plus Turizm Gayrimenkul Ve Reklamcılık Limited Şirketi kuruldu!

Ottoman Plus Turizm Gayrimenkul Ve Reklamcılık Limited Şirketi bguün bağcılar'da Recep Mehmet Türkay tarafından kuruldu.

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

Bitcoin madenciliğinde yeni enerji dinamikleri ne olacak?

Son zamanlarda artan Bitcoin madenciliğine yönelik yatırımları hızla artıyor. Peki, Bitcoin madenciliğinde enerji dinamikleri nasıl olmalı? Capital Dergisi'nden Mehmet Öğütçü bu ayki köşe yazısında Bitcoin madenciliğini kaleme aldı. 

Sıraç Taşımacılık Lojistik İnşaat Gıda Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıraç Taşımacılık Lojistik İnşaat Gıda Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Tüysüz tarafından kuruldu.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projeleri 2021'de de artarak devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son yıllarda sürekli artış gösteren ulaştırma projelerinin 2021 yılında da artarak devam edeceğini belirtti. Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'de son 10 yılda ulaştırma projelerine ayrılan ödenek hemen her yıl artış göstermektedir" dedi.

Metahan Konaklama İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metahan Konaklama İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Ekrem Anlamış ve S.Mehmet Tüysüz ortaklığında kuruldu.

Depreme dayanıklı binalar yapalım, zararı en aza düşürelim!

Yönetmeliğe uygun olmayan ve çürük binaların yıkılarak yerlerine deprem yönetmeliğine uygun binaların yapılması gerekiyor. Yerel yönetimlerin ellerindeki tüm projeleri bir kenara bırakıp deprem konusuna, dolayısıyla deprem gerçeğine odaklanmaları gerekiyor.

Gökada Th İnşaat Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökada Th İnşaat Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Türel tarafından kuruldu.

Özcal Korkmaz, İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Mehmet Türk'ün yerine Özcal Korkmaz'ın ilk olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verdi.

Ankara'ya milyarlarca liralık ulaştırma yatırımları!

Ankara'nın milyarlarca liralık büyük ulaştırma projeleri ardı ardına hayata geçiriliyor. 2021'de tamamlanması planlanan 1.2 milyar TL proje bedelli Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu yıl açılması bekleniyor. Ankara Sivas YHT'nin bu yıl, Ankara İzmir YHT'nin ise 2023 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Mehmet Türeyen projeleri Haberi

Mehmet Türeyen projeleri

Mehmet Türeyen kimdir?

Mehmet Türeyen, 1942 Akhisar doğumlu.  Mimarlık alanında lisans eğitimini 1959-1966 yılları arasında kısmen İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (O zaman ki adın İstanbul Yüksek Teknik Okulu), kısmen de Michigan Üniversitesi'nde (University of Michigan, Ann Arbor Michigan, USA) tamamlamıştır. 


Prof. Dr. Türeyen Yüksek Lisans eğitimini (M. Arch.) 1965-1968 yılları arasında yine aynı üniversitede, doktorasını (Ph. D.) 1968-1972 yılları arasında Pensilvanya Üniversitesi'nde (University of Pennsylvania, Philadelphia, Pennsylvania, USA) tamamlamıştır.


Akademik Kariyer

Akademik kariyeri süresince Prof. Türeyen, 1972-1973 yılları arasında Yard. Doç olarak (Assist. Prof.) Carnegie Mellon Üniversitesi'nde (Carnagie -Mellon University, Pittsburgh, Pennsylvania, USA); 1973-1976 yılları arasında öğretim görevlisi olarak E.Ü. Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde; 1976-1980 yılları arasında Doçent olarak E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde; 1980-1983 yılları arasında Doçent olarak Riyadh Üniversitesi'nde (Suudi Arabistan); 1983-1987...