28 / 04 / 2024

meis otel yıkım

meis otel yıkım

Antalya Kaş’ta doğal sit alanında inşa edilen kaçak otel herkesin gözü önünde tamamlandı. Belediyenin ‘yeterli ekipman yok’ diyerek yıkmadığı otel yeni sezon için oda satışlarına başladı.

Gökçeada'daki Masi Otel'e yıkım kararı!

Gökçeada ilçesi eski Bademli köyünde yapılan Masi Otel, sit alanı sınırları içerisinde olduğunu ve arazinin kullanım özelliğinin bozulması sebebiyle dava üzerine dava açıldı. Dava sonucunda otel için yıkım kararı çıktı

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Manavgat’ta tartışmalı otel yıkımına dava!

Manavgat'ta kaçak olduğu nedeniyle yıkılan otelin sahibi İhsan Aral, Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme kararı beklenmeden yıkımın gerçekleştiğini iddia etti.

Manavgat'ta tartışmalı otel yıkımı!

Antalya Manavgat'ta  bir butik otelin yıkımı sırasında tartışma çıktı. Belediye tarafından çok sayıda personelin gelerek, binayı boşaltıp, başladığı yıkım sürerken mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bodrum'da imar planına aykırı yapıların yıkım işlemleri sürüyor!

Bodrum'da imara aykırı bölümleri tespit edilen otel, villa, rezidans ve lüks dairelerin yer aldığı 19 projede yıkım çalışmaları devam ediyor...

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına ara verildi!

Nevşehir'in Göreme ilçesinde peribacalarının olduğu bölgede başlatılan iş yeri ve konut inşaatının yıkımına devam ediliyor. 

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Nevşehir Göreme'deki otel inşaatı hakkında yıkım kararı alındığı ve yıkıma başlandığı bildirildi.  

Datça'daki kaçak otel yıkımına iptal kararı!

Muğla’nın Datça ilçesinde doğal ve arkeolojik SİT alanı içerisinde ruhsatsız olarak inşa edilen ve dört kez mühürlenen otel binası bugün yıkılacaktı. Ancak, Muğla 1’inci İdare Mahkemesi ise dün son dakikada yıkım kararını durdurdu.

Bursa Büyük Otel yönetiminden yıkım açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa Büyük Otel yıkılacak demesinin üzerine Büyük Otel yönetiminden açıklama geldi.

Antalya Meis Otel yıkılacak!

Antalya Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Çukurbağ Yarımadası’nda yapılan kaçak otel için net konuştu. Bayar, Hürriyet’in yaptığı açıklamada, “O otelde kaçak yapılan ne varsa yıkılacak. " dedi.

Marmaris’te 5 bin binaya yıkım kararı!

Marmaris’teki 35 otel ve 500 konutun da aralarında bulunduğu 5 bine yakın bina için, imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

meis otel yıkım Haberi

meis otel yıkım

Çukurbağ Yarımadası Kaş’ın cennet köşelerinden biri olarak anılır. Ancak 3. Derece Doğal Sit alanında bir otel inşa edilmeye başlandı. Meis Otel adı verilen otelde ‘tadilat’ olarak başlayan işlem yoğun bir inşaat faaliyeti olarak sürdü.


Antalya Valiliği ile, Kaş Belediyesi ve Kaş Kaymakamlığı arasında aylar süren yazışmalarda otelin kaçak inşa edildiği belirtildi.


İNŞAAT BİTTİ ODA SATIŞLARI BAŞLADI

Yıkım kararı bulunan Meis Otel ile ilgili Kaş Belediyesi, kaymakamlığa verdiği bir yanıtta ‘yıkım için yeterli alet yok’ derken, otel inşaatı da son sürat devam etti. Doğal Sit alanında bulunan otel için ‘en fazla 2 kat olabilir’ şartı var. Ancak otel 5 kat olarak tamamlandı.


Edinilen bilgilere göre kaçak otel inşaatı büyük oranda tamamlandı. Oda satışları için start verildi.


KONUNUN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ

Meis Otel ile ilgili geçtiğimiz kasım ayında...