07 / 05 / 2024

mekanik sayaç

mekanik sayaç

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Kamacılar Metal İnşaat Mekanik Plastik Lojistik Kağıt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kamacılar Metal İnşaat Mekanik Plastik Lojistik Kağıt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Celal Kayalı tarafından kuruldu. 

Arkad Mekanik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arkad Mekanik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nusret Küçük tarafında kuruldu. 

Tasarı Peyzaj Mekanik Malzeme İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tasarı Peyzaj Mekanik Malzeme İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Yahya tarafından kuruldu.

Venüs Mekanik Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venüs Mekanik Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tolga Özer ve Ali Orkun Akpınar tarafından kuruldu.

Arm Gayrimenkul Hafriyat İnşaat Elektrik Mekanik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arm Gayrimenkul Hafriyat İnşaat Elektrik Mekanik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Kaya tarafından kuruldu. 

Levias Mekanik Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Levias Mekanik Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeliyle Üsküdar'da Yelda Demir tarafından kuruldu.

Ata GYO, Total Teknik Mekanik ie anlaştı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) mekanik tesisat işleri hakkında açıklama yaptı.

Akiş Kadıköy'deki projesi için Promech Mekanik Elektrik ile anlaştı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) mekanik ve elektrik tesisat işleri yüklenici sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Ayyıldız Mekanik Mimarlık Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayyıldız Mekanik Mimarlık Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ünzüle Altuntaş tarafından kuruldu. 

Niv Mekanik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Niv Mekanik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Onur Can Vatansever tarafından kuruldu. 

Balbay Mekanik İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Balbay Mekanik İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Batrakdar ve Ömer Balcı ortaklığında kuruldu. 

Hts Hafriyat Mekanik Elektrik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hts Hafriyat Mekanik Elektrik İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çeliktaş tarafından kuruldu.

Pm Mekanik Elektrik İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pm Mekanik Elektrik İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla’da 40 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Düzgün ve Emrah Al ortaklığında kuruldu. 

mekanik sayaç Haberi

mekanik sayaç

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Önceden yalnız mekanik sayaçlar bulunurken, ilerleyen teknoloji ile elektronik sayaçlara da geçilmeye başlanıyor.


Elektronik sayacın, mekanik sayaçtan bazı fark ve avantajları bulunuyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?


Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark..

Elektronik sayaç üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 


06.00–17.00 Gündüz  / 17.00-22.00 Puant  / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir.  


Tüketimlerinizi, düşük tarife olan Gece’ye kaydırdığınız zaman ucuz tarifeden yararlanma şansınız bulunmaktadır. 


Fakat mekanik sayaçta bu opsiyon bulunmamaktadır. Elektronik sayaçlar hafızalarında 1 senelik tüketim bilgilerini tutabilmektedir. Herhangi bir problem durumunda elinizde bir veri olacaktır. Fakat, mekanik sayaçta böyle bir özellik bulunmamaktadır. 


Elektronik sayacın...