08 / 05 / 2024

Mekansal kullanım tanımları

Mekansal kullanım tanımları

Arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, mekansal kullanım alanları nelerdir?

MultiNet yemek kartı kullananlara müjde! Altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 indirim fırsatı!

Beyaz yakalı çalışanların yoğun olarak kullandığı MultiNet yemek kartı, kullanıcılarına yönelik yeni bir kampanyayı hayata geçirdi. 31 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek kampanya ile MultiNet yemek kartı kullananlar, altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 oranında indirim kazanacak.

Migros’tan herkese 60 TL! Son kullanım tarihi 17 Şubat 2023! Sakın kaçırmayın!

Migros herkese 60 TL veriyor. Son kullanım tarihi ise 17 Şubat 2023! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Ev alımlarında peşinat kullanımı zirve yaptı!

Konut alımlarında kredi kullanımı düşerken peşin ödemeler tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. 

Kuyumcukent sermaye artırımından elde edilen fonun kullanım raporu!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları sermayesinin 27 milyon 218 bin 798,16 TL'den 54 milyon 437 bin 596,32 TL'ye artırılması ile elde edilen fonun kullanımına ilişkin denetimden sorumlu komitenin raporunu yayınlandı...

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları elde edilen fonun kullanım raporu!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları tarafından sermayesinin 27 milyon 218 bin 798,16 TL'den 54 milyon 437 bin 596,32 TL'ye artırılması ile elde edilen fonun kullanımına ilişkin denetimden sorumlu komitenin raporu yayınlandı...

Tek-Art İnşaat fon kullanım raporunu yayınladı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) fon kullanım raporunu yayınladı..

Bien Seramik’ten yazlıklara özel kullanışlı tasarımlar!

Çevreye duyarlı ve tasarımda öncü marka Bien Seramik’in yeni tasarımları kullanım açısından birçok alternatif sunuyor. Yapı sektörüne inovatif çözümler getiren markanın ürün gamı iç mekandan dış mekana, duvardan zemine birçok alanda kullanım özelliğine sahip.

Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Pendik Belediyesi Verimli Enerji Kullanımı Yarışması sonuçlandı!

Pendik’te evlerde enerji tüketimini azaltmak amacıyla yürütülen proje kapsamında düzenlenen “Verimli Enerji Kullanımı Yarışması” sonuçlandı. En fazla tasarrufu yaparak buzdolabı kazanan hanımlar, nelere dikkat ettiklerini anlattılar.

Devremülk kullanım süresi!

Devremülk hakkını, irtifak hakkını da içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak tanımlamak mümkün. Peki, devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır? İşte, devremülk kullanım süresi!

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Mekansal kullanım tanımları Haberi

Mekansal kullanım tanımları

Mekansal kullanım alanları!

Fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, mekansal kullanım alanları nelerdir?


Mekansal kullanım tanımları ve esasları

Bu Yönetmelikte geçen mekânsal kullanım tanımları ve alan kullanım esasları aşağıda belirtilmiştir:


Belediye hizmet alanı

Belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamındaki hizmetlerinin götürülebilmesi için gerekli itfaiye, acil yardım ve kurtarma, ulaşıma yönelik transfer istasyonu, araç ve makine parkı, bakım ve ikmal istasyonu, garaj ve triyaj alanları, belediye depoları, asfalt tesisi, atık işleme tesisi, zabıta birimleri, mezbaha, ekmek üretim tesisi, pazar...