06 / 05 / 2024

Mekansal planlama süreci

Mekansal planlama süreci

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile mekânsal planların Bakanlıkça işletilecek bir sistemde sunulması, güncellenmesi, üretilmesi ve de saklanmasını amaçlayan “e-Plan Otomasyonu Projesi” başladı.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Gemlik için planlama süreci yakında başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gemlik'te deprem tehlikesi altında bulunanların nakline ilişkin planlama sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağını dile getirdi.

Gayrimenkulde Etkin Planlama Süreci semineri 9 Haziran'da!

Tüm sektörlerde olduğu gibi Gayrimenkul sektöründe de başarılı olmanın kuralları günümüzde çok değişti. GYODER Akademi, "Gayrimenkulde Dijidal Pazarlama ve Etkin Planlama Süreci" eğitim semineri verecek. Seminer 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Ali Çalkaya: Planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz!

Geçen yıl mahkeme tarafından iptal edilen toplam 690 hektarlık alanı kapsayan koruma amaçlı nazım imar planlarıyla ilgili çıkmaza dikkat çeken Başkan Çalkaya, "Bu yıl sonuna kadar planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz" dedi

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Çed raporu hazırlama süreci!

Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece çed süreci deniyor. İşte, çed raporu hazırlama süreci!

Konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle konut kredisi kullanmak istedikleri bankaya başvuru yapması gerekiyor. İşte, konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

2b araziler; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, 2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

Yenişehir-Bilecik yolunun yeni ihale süreci başladı!

Yenişehir ile Bilecik arasındaki 40 kilometrelik mesafeyi 32 kilometreye indirecek duble yolda yarım kalan çalışmalar için yeniden ihale süreci başlatıldı.

Mekansal planlama süreci Haberi

Mekansal planlama süreci

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla mekânsal planların Bakanlıkça işletilecek bir sistemde sunulması, güncellenmesi, üretilmesi ve saklanmasını amaçlayan “e-Plan Otomasyonu Projesi” başladı.


Bakan Güllüce; bu kapsamda ilk adım olarak, Bakanlıkça 01.06.2014 tarihi itibariyle Plan İşlem Numarası uygulamasının devreye alındığını ve bugüne kadar 17130 plana sistem üzerinden Plan İşlem Numarası verildiğini açıkladı.


Plan işlem numarası alınması ile başlayan planlama süreci, e-plan otomasyonu yazılımının geliştirilmesi ve pilot uygulamanın yapılması ve sistemin ülke geneline yaygınlaştırılması ile devam edecek. Böylece,  her ölçekte mekânsal planların standartlara uygun şekilde sayısal olarak üretimi, kontrolü ve onayı için süreç ve mekanizmaların tasarlanması sağlanacak. Ayrıca mevcut planların uyumlaştırılarak sisteme dâhil edilmesi ve yeni planlama çalışmalarının sistemle bütünleşmiş bir şekilde yapılması sağlanmış olacak.


Pilot uygulamada alınan sonuçlar gözden geçirilerek uygulamanın ülke...