11 / 05 / 2024

Meksika depremde çöken okul

Meksika depremde çöken okul

Meksika'da 2017'de yaşanan  7,1 büyüklüğündeki depremde çöken ve içindeki 19'u çocuk 26 kişinin hayatını kaybettiği okulun sahibi 31 yıl hapse mahkum edildi.

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

İzmir Bayraklı'da 1444 konut ve 208 iş yerinin temeli 22 Şubat'ta atılacak!

İzmir'deki depremde en fazla yıkımın görüldüğü Bayraklı'da yeni binaların inşası 22 Şubat'ta başlayacak. İzmir'deki depremde çöken veya ağır hasar görerek ilk etapta acil yıkılan 71 binanın olduğu bölgede, 7 proje alanı hazırlandı.

Yağcıoğlu Apartmanı'nın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı!

İzmir'de yaşanan depremde çöken Yağcıoğlu Apartmanı'nın yıkılış anının, çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

İnşaat işçileri konuştu: Biz o binanın yıkılacağını biliyorduk!

İnşaat işçisi Erol Kaya depremde çöken Barış Sitesi’nin yapımında çalışmıştı. Enkazdan çıkarılan cansız bedenleri hüzünle izleyen Kaya, anlatıyor: “Ben harç taşırken inşaatta yürümeye korkuyordum. İlk depremde yıkılacağını biliyorduk.”

Depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'yla ilgili çarpıcı detay!

İzmir Bayraklı’da enkaz alanına giden CHP’li vekil Mahmut Tanal, Twitter’dan paylaştığı videoda, yan yatan ve alt katları çöken Yılmaz Erbek Apartmanı’yla ilgili çarpıcı bir detaydan bahsetti.

Meksika'da 2017 yılındaki depremde çöken okulun sahibine 31 yıl hapis cezası!

Meksika'da 2017'de yaşanan  7,1 büyüklüğündeki depremde çöken ve içindeki 19'u çocuk 26 kişinin hayatını kaybettiği okulun sahibi 31 yıl hapse mahkum edildi.

Meksika'da 5,2 büyüklüğünde deprem!

Meksika açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Puerto Vallarta'da deprem nedeniyle bazı okulların ve kamu binalarının boşaltıldığı bildirildi. Depremde ölen ya da yaralanan olmadı.

Bendevi Palandöken: Doğalgaz ve elektrik zammı geri alınmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Ekim'den itibaren geçerli olan yüzde 9'luk doğalgaz ve elektrik zammının geri alınması gerektiğini belirtti.

TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı 579 konut ihalesi bugün!

TOKİ Erzurum İli Palandöken İlçesi Malmeydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1 Etap 579 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi bugün...

Bendevi Palandöken: Perakende yasası hemen çıkarılmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. Bu yasanın çıkmasıyla aylarca süren indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilecek" dedi

Ömer Akca: Palandöken'e en çok Polonya'dan talep var!

Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de, sporcu ve kayak tutkunları, kayağın keyfini çıkarıyor. Bir otelin idari işler müdürü Akca: "En çok Polonya'dan talep var. Bunu İran ve Rusya takip ediyor" dedi.

Bendevi Palandöken: Kentsel Dönüşüm projesiyle 638 bin konut üretildi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 638 bin konut üretildi. Site kültürü insanları birbirlerine yabanculaştırıyor, yalnızlaştırıyor. Site kültüründen bıkan insanların tekrar mahalle kültürüne dönmesi kaçınılmaz" dedi.

Meksika depremde çöken okul Haberi

Meksika depremde çöken okul

Meksika'da mahkeme, başkent Meksiko'da yaklaşık 3 sene önce meydana gelen söz konusu depremde 26 kişinin yaşamını yitirdiği okulun sahibi Monica Garcia Villegas'ı 31 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Meksiko Başsavcısı Ernestina Godoy Ramos, Monica Garcia Villegas'in aldığı cezayla ilgili Twitter hesabından, "Kurbanlar için adaleti sağlamayı başardık." paylaşımı yaptı.

Özel bir ilköğretim okulu olan Enrique Rebsamen Okulu, 19 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde çökmüş, okuldaki 19 çocuk ile 7 yetişkin hayatını kaybetmişti.

Okulun sahibi ve müdürü Garcia Villegas hakkında, yetkililerin, binanın üst kısmına uygunsuz olarak daire inşa etme kararının okulun çökmesinde payı olduğuna karar vermesinden sonra kovuşturma açılmıştı. Savcılık, Garcia Villegas için 57 sene hapis talebinde...