10 / 05 / 2024

melen projesi 2013

melen projesi 2013

Melen Projesi nedeniyle su altında kalacak olan Ortaköy beldesinin sakinleri, başka bölgelere taşınmaya hazırlanıyor.

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

TOKİ'den Sakarya Kocaali'ye 448 konut!

SAKARYA'nın Kocaali ilçesinde, İstanbul'a içme suyu temin edecek "Büyük Melen Projesi" kapsamında evleri kamulaştırılan vatandaşlara, Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılacak toplu konut projesi sözleşmesi imzalandı.

TOKİ Kocaali projesinde sözleşme imzalandı!

İstanbul'a içme suyu temin edecek "Büyük Melen Projesi" kapsamında yapılacak projede 652 dönümlük alana, 448 konut, 24 derslikli ilkokul, cami ve ticaret merkezi inşa edilecek.

Büyük Melen Projesi'nde son durum ne?

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul’un içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılaması amacıyla yapımına başlanan “Büyük Melen Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İSKİ rüzgardan elektrik enerjisi üretecek!

3. Su Kongresi’nde konuşan İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Alişan Koyuncu, başta Melen projesi olmak üzere baraj havzalarına kurulacak rüzgâr türbinleri ile İSKİ’nin kendi enerjisini üreteceğini açıkladı.

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi kamuoyuna tanıtılmış!

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi, dönemin Bayındırlık Bakanı tarafından tanıtılmış. 2025 yılına kadar bitirilmesi planlanan, 1 milyar 200 milyon dolara mal olacak projeyle İstanbul'un su ihtiyacının önemli bölümü karşılanacakmış.

Dumankaya Flex Kurtköy ödül kazandı!

Eylül 2013'te teslim edilen Dumankaya Flex Kurtköy projesi, toplu taşıma duraklarına yürüme mesafesinde bulunması ve birçok sosyal donatı alanları sebebiyle ödül kazandı. Dumankaya Flex Kurtköy projesi 2013'te teslim edilmişti.

Tri G Dubai’de görücüye çıkacak!

Suyabatmaz Demirel Mimarlık ofisi tarafından, 30 katlı ve tek bir kule olarak tasarlanan Tri G projesi, 2013 yılında MIPIM’de Architectural Review’ın Future Project Awards ödüllerinde birincilik almıştı...

Kuraklığa 1 milyon metreküplük çözüm!

İstanbul'un en büyük su tedarikini sağlayan Melen Projesi’nde ikinci regülatör de devreye girdi. Birinci regülatöre ek olarak hizmete giren yeni sistem, İstanbul’a günde 1 milyon 100 bin metreküp su aktaracak...

İSKİ'den İstanbul’un mevcut su rezervi açıklaması!

İSKİ'den, "İstanbul'un 60 günlük suyu kaldığı, eylül ayında yağışlar başlamazsa İstanbul'un susuz kalacağı ve Melen Projesi'nin İstanbul'un su ihtiyacının üçte birini karşılayabilecek kapasitede olmadığı" iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Taç İzmir Otel projesi Uluslararası Tasarım Yarışması'nda Gümüş Ödül'ü aldı!

Ahmet Vefik Alp’in Taç İzmir 7 Yıldız Otel Projesi 2013 ‘Uluslararası Tasarım Yarışmasında’ ‘Gümüş Ödül’ü aldı. Ancak Projenin Imar Planı Konak İlçe Belediyesince Onaylanırken, Büyükşehir Tarafından Geri Çevrildi.

Melen Projesi'nde derivasyon tünelleri açıldı!

AA muhabirine açıklama yapan Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha, yaklaşık bir ay önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun temel atma törenini gerçekleştirdiğini, kendilerinin de derivasyon tünellerini açtığını söyledi.

melen projesi 2013 Haberi

melen projesi 2013

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılaması planlanan Melen Projesi nedeniyle su altında kalacak olan Ortaköy beldesi sakinleri, başka bölgelere taşınmaya hazırlanırken, yakınlarının mezarlarını da başka bölgelere naklediyor.


Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yerleşim bölgesi bulduklarını ve belde olarak topluca taşınacaklarını söyledi.


Beldenin iki yıl içinde tamamen su altında kalacağına işaret eden Angın, ilçeye bağlı Caferiye mevkisinde yeni bir belde kurmak istediklerini anlattı.


''Şu an için bazı vatandaşlarımız mezarlarını alıp götürdü'' diyen Angın, ''Ben de alacağım zaten. Şu anda dedemin, amcalarımın ve babamın mezarları orada. Sular altında kalmaması için mezarları başka alanlara taşıyacağım. Yakınlarımın mezarlarının sular altında kalmasından vicdanım rahatsız. O nedenle herkes mezarlarını çıkaracak'' ifadelerini...