02 / 05 / 2024

Melih Koray kimdir

Melih Koray kimdir

Kadıköy başta olmak üzere İstanbul’un mimarisine olan katkısıyla tanınan mimar Melih Koray vefat etti. Peki, Melih Koray kimdir?

Koray Arıkan kimdir? Koray Arıkan ne iş yapıyor?

Koray Arıkan  kimdir? Koray Arıkan'ın eğitim durumu nedir? Koray Arıkan kariyeri ve eğitim durumu nedir? Koray Arıkan'ın kim olduğu ve Koray Arıkan'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Vehbi Ergin Öztürk, Koray GYO Genel Müdürü oldu! 

Vehbi Ergin Öztürk, Koray GYO Genel Müdürü olarak atandı. Peki Koray GYO Genel Müdürü Vehbi Ergin Öztürk kimdir? 

Koray Akar Kimdir? Koray Akar nereden mezundur?

Koray Akar ne iş yapıyor? Koray Akar’ın mesleği nedir? Koray Akar nereden mezundur? İşte detaylar!

Elmas Melih Araz nereden mezundur? Elmas Melih Araz kimdir?

Elmas Melih Araz kimdir? Elmas Melih Araz’ın mesleği nedir? Elmas Melih Araz nereden mezundur? İşte detaylar!

Yurdakan İşkesen kaç yaşında? Kimdir?

Koray GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Yurdakan İşkesen kaç yaşında? Yurdakan İşkesen kimdir? İşte ayrıntılar...

Ahmet Salahattin Şakarcan ne iş yapıyor? Ahmet Salahattin Şakarcan kimdir?

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ahmet Salahattin Şakarcan ne iş yapıyor? Ahmet Salahattin Şakarcan kimdir?

Hasan Recai Anbarcı kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Hasan Recai Anbarcı kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Melih Araz Kimdir? 

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. TFI Yönetim Kurulu Üyesi Melih Araz kimdir? Melih Araz  hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Melih Araz'ın biyografisi

Hasan Recai Anbarcı kimdir? 

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. de Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Hasan Recai Anbarcı kimdir? Hasan Recai Anbarcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Hasan Recai Anbarcı'nın biyografisi..

Orhun Kartal kimdir?

Koray İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. de Yönetim Kurulu Başkanı Orhun Kartal kimdir? Orhun Kartal daha önce hangi görevlerde bulunmuştur. İşte Orhun Kartal'ın biyografisi..

Melih Poyraz kimdir?

Aygaz Genel Müdürü Melih Poyraz kimdir? Melih Poyraz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Melih Poyraz`ın biyografisi...

Erdal Karagül kimdir?

Koray GYO Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Erdal Karagül kimdir? Erdal Karagül daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Erdal Karagül'ün biyografisi...

Ahmet Oktay Karaata kimdir? 

Koray GYO Genel Müdürü Ahmet Oktay Karaata kimdir? Ahmet Oktay Karaata daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ahmet Oktay Karaata'nın biyografisi...

Melih Koray kimdir Haberi

Melih Koray kimdir

Kadıköy semti başta olmak üzere İstanbul’un mimarisine olan katkısıyla tanınan mimar Melih Koray vefat etti. 


Melih Koray, 1951 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. 1951 senesinde şantiye şefliği yapan Koray, 1953 yılında Fahrettin Soysal Villası'nı inşa etti.


Yaptığı binalar İdealtepe’de, Feneryolu’nda, Moda’da, Tuzla’da yer alıyor. Bahariye’de ki Kadıköy Sinemasının üstü, Bağdat Caddesi Caddebostan Kültür Merkezine inerken karşıdaki Çam Apartmanı gibi apartmanları da yine Mimar Melih Koray yaptı.


Melih Koray’ın en yenilikçi projelerinden bir tanesi ise ‘yüzen ev’di. İki sandal üzerinde tasarlanmış bu yapı Caddebostan sahilinde denizin üzerinde duruyordu.



Mimar Melih Koray vefat...