06 / 05 / 2024

Melikgazi kentsel yenileme

Melikgazi kentsel yenileme

Melikgazi'de 9 mahalle iyileştirilecek. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ili merkezinde yer alan ve 9 mahalleyi kapsayan cadde ve bağlantı sokak iyileştirmesi çalışması yapılacağını söyledi.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Memduh Büyükkılıç Melikgazi ilçesinde hiç gecekondu inşa edilmediği gibi olanlar ıslah edilerek bugün örnek ve referans belediyesi kentleşme modeli ve uygulaması Kayseri'ye kazandırılmıştır." dedi.

Kentsel dönüşüm projesi ile Melikgazi yenileniyor!

Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince 15 yıl önce başlatılan kentsel Dönüşüm Projesi ile Melikgazi İlçesinin adeta yenilendiğini ve bu sürecin devam ettiğini söyledi.

Melikgazi'de dönüşümün ilk plan örneği tamam!

Memduh Büyükkılıç, Nazım İmar planına uygun olarak 19 Mayıs, Anafartalar, Kocatepe, Sakarya, Esentepe, Kazımkarabekir ve Osmankavuncu Mahallelerinde plan yenilenmeleri yapılarak planlamada bölgesel bütünlük sağlanacağını bildirdi.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin merkezinde olmasına rağmen kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği mahalleler de yaya yolları çevre düzenlemesi ve ücretsiz semt otoparkları inşa edileceğini bildirdi.

Kayseri Melikgazi Kentsel Dönüşüm Projesi ihaleye çıkıyor!

Kayseri ili Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi Battalgazi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutları için ihaleye çıkıyor. 

Melikgazi kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Melikgazi Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesindeki kentsel dönüşüm konutlarının kura çekilişini gerçekleştirdi.

Kayseri Melikgazi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 210 dairenin hak sahipleri belli olacak!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 9 bloktan oluşan 210 daire için kura çekimi gerçekleşecek.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Kayseri Melikgazi kentsel dönüşümle yenilendi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdi.

Melikgazi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki 324 daire teslim edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen 324 dairenin hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. 

Melikgazi kentsel yenileme Haberi

Melikgazi kentsel yenileme

Melikgazi Belediyesinin en belirgin özellikleri arasında geniş ve güvenli bir ulaşım ağı sisteminin bulunması olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, "Melikgazi ilçemizde şehir merkezinde yer alan Gülük, Hunat, Cumhuriyet, Kiçikapı, Camikebir, Nazımbey, Karacaoğlu, Tacettinveli ve Battalgazi mahalleleri içine alan bir planlama yapılmıştır. Bu planlama ile 9 mahallede ulaşım daha güvenli, seri ve kurallı akışı ve bu semtler arasında bağlantıların daha geçişken olması için ulaşımda yeni bir düzenleme yapılarak trafik akışı rahatlatılacaktır. 6306 sayılı Kanunun 17. Maddesine göre cadde iyileştirme çalışması Melikgazi kendine has ve yakışır ulaşım ağı ile bir modern şehircilik örneği sergilemiş olacaktır. Çalışmanın ilk etabı olan planlama ve imar planlan üzerinde işlenmesi ve mülkiyet sorunu çözülmüştür. Bundan sonra yapılacak iş yolların yeniden düzenlenmesi olacaktır " dedi. 


Semtler arası ulaşımın...