04 / 05 / 2024

Melikgazi restorasyon projeleri

Melikgazi restorasyon projeleri

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Gülük Mahallesi’nde yer alan Sivil Mimari yapı da bakım ve onarım çalışması yapılacağını söyledi.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Melikgazi Belediyesi'nin 2020 projeleri masaya yatırıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a belediyenin 2020 yatırımları ile ilgili bilgi verdi.

Melikgazi'de restorasyon çalışmaları hızlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Melikgazi Belediyesi, restorasyon çalışmalarını hızlandırıyor.

Melikgazi'de muhtelif yapıların restorasyonuna onay!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, kültürel ve tarihi dokunun korunması amacıyla muhtelif  yapıların bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları için Meclis’ten onay aldı.

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Kayseri Melikgazi kentsel dönüşümle yenilendi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdi.

Melikgazi kentsel dönüşümle değişiyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi'de başlatılan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yükselen bloklar ile ilçenin fiziki yapısının değiştiğini söyledi.

Melikgazi kentsel dönüşüm ile yenileniyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projeleri ile mahallelerdeki riskli yapıların yıkılarak yerlerine sosyal donatıları ile son derece modern ve yaşanılabilir konutlar inşa ettiklerini belirtti..

Melikgazi kentsel dönüşümle değişiyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm Projeleri ile mahallelerin hızla dönüştüğünü bu dönüşüme paralel olarak Melikgazi’nin hızla değiştiğini dile getirdi.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Melikgazi restorasyon projeleri Haberi

Melikgazi restorasyon projeleri



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Gülük Mahallesi’nde yer alan Sivil Mimari yapı da bakım ve onarım çalışması yapılacağını söyledi.


Anadolu Kültür Mirası Melikgazi’ye Emanet …


Sivil Mimari özelliğin tüm güzelliklerini taşıyan kültür varlıkları korumasında tescilli olduğunu ve tarihi mimarisi ile yapı tekniği açısından bir Anadolu Kültür Mirasını temsil ettiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılını tarihi ve kültür yapılarının bakımı ve onarımı yapılarak günümüz hizmetine kazandırma olarak değerlendireceğiz. Planlamamızı bu hedefe göre yaptık. Şu ana kadar 11 eseri tamamladık. 15 eserde ise çalışmalar devam ediyor. Yeni bir çalışma ile de Gülük Mahallesi’nde yer alan Sivil Mimari Yapı aslına uygun alarak bakım ve yenileme çalışması yapılacaktır. Gerekli projeler hazırlandı. Yapı tekniği kullanılan malzemeler ve...