02 / 05 / 2024

men edilen yapı denetim firmaları 2018

men edilen yapı denetim firmaları 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sıkıntılı bulduğu yapı denetim sistemine geçtiğimiz yıl sıkı bir denetim yapıldı. Denetlenen ve sıkıntılı olan 536 yapı denetim firmasına ‘işten men’ cezası verildi..

Çelikten yapılan binalar depreme 8 kat daha dirençli!

Dünyada bilinen tüm depremlerde, çelik yapılar diğerlerine kıyasla çok daha az hasar aldığı belirtiliyor. Fakat Türkiye’deki yapıların çok azı çelikten meydana geliyor. Buna karşın, çelikten inşa edilen yapıların depreme 8 kat daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik evler şu sıralarda çok sık tercih edilen yapılardan biridir. Vatandaşlar da özellikle TOKİ arsaya başvuruda bulunanlar, “TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?” sorusunu sormaktadır.

Ekrem İmamoğlu'ndan 3 boyutlu yapı paylaşımı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan 3 boyutlu yazıcılarla inşa edilen yapılara yönelik paylaşımda bulundu. 

İSKİ, Büyükçekmece'de kanunsuz şekilde inşa edilen evi yıktı!

İSKİ, Büyükçekmece'de inşa edilen yapıyı kanuna uygun bir şekilde inşa edilmediğini öne sürerek yıkımını gerçekleştirdi. Evi inşa eden  Ali Söylemez yıkıma tepki gösterdi. 

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yıkılacak derecede tehlikeli olduğu tespit edilen yapıların yıkım işlemlerinin kamu eliyle ivedi bir şekilde gerçekleştirilebilmesi öngörülüyor.

İzmir'de ada bazlı kentsel dönüşüm yapılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998'deki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. 

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

Alanya'da mimari projeye aykırı inşa edilen yapı yıkıldı!

Alanya Belediyesi ekipleri, Avsallar Mahallesi’ndeki bir iş yerinde, mimari projeye aykırı alanların bulunduğunu tespit etti. Yıkım kararına uyulmadığı için kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

men edilen yapı denetim firmaları 2018 Haberi

men edilen yapı denetim firmaları 2018

Yapı denetim sistemine geçtiğimiz sene sıkı denetim uygulandı. Sıkıntılı görülen toplam 536 yapı denetim firmasına ‘yeni iş almaktan men’ cezası verildi.

Yapı denetim sisteminde sıkıntı olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Çok iyi niyetle ortaya çıkmış olan bir kurum. Çok doğru bir çalışma aslında. Arsa sahipleri parayı vermek istemedikleri müteahhide ‘Yapı denetim firmasının masraflarını sen karşılayacaksın’ diyor. Müteahhit de gidiyor kendisini denetleyecek bir firmayla pazarlık ediyor. O firmanın o müteahhidi nasıl denetleyeceğini siz düşünün. Bütün yapılarda böyle değil ama bu uygulamada aksaklık, bir istismar. Bunu tespit ettiğimiz için şimdi yeni bir çalışma yaptık. Yasayı değiştireceğiz bu sene içinde” demişti.

9 BİN ŞANTİYE DENETLENDİ

Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre, yapı denetim firmalarına yapılan denetimler sonuçlandı. Buna göre, Çevre ve Şehircilik...