02 / 05 / 2024

menemen mermerli deresi

menemen mermerli deresi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan sorunları yaklaşık 3 milyon TL değerindeki yatırımla çözüme kavuşturuyor.

Nilüfer Deresi arıtma projesi törenle imzalandı!

Bursa'nın doğusundan sonra batı bölgesine de çevre yatırımlarıyla nefes aldıran Biiyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer Deresi'ne akan atık suların tamamının arıtılarak derelere verilmesini sağlayacak projenin protokolü törenle imzalandı.

Antalya Macun Deresi ıslah çalışmaları tamamlandı!

Antalya’nın onlarca yıldır çözülemeyen sorunlarını bir bir çözen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Aksu’da 30 yıldır yılan hikayesine dönen Macun Deresi ıslah çalışmalarını tamamladı.

Menemen Plastik OSB'nin inşaatında sona yaklaşılıyor!

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik'e verildi. 41 sanayi parselinin yer aldığı OSB'de altyapı inşaat ve tesisat işlerinin büyük bölümü tamamlandı.

Menemen OSB'de ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik'e!

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik'e verildi. 41 sanayi parselinin yer aldığı OSB'de altyapı inşaat ve tesisat işlerinin büyük bölümü tamamlandı.

İzmir Bostanı Deresi ve çevresi yapım ihalesi ne zaman?

Kıyı tasarımında sıra Bostanlı Deresi’ne geldi “İzmirdeniz Projesi” kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor.

İzmirdeniz Projesi'nde sıra Bostanlı Deresi’nde!

Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyen, Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor.

İzmir Bostanlı Deresi kıyı tasarımı ihaleye çıkacak!

" İzmirdeniz Projesi " kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıyor...

İzmir Nest Menemen otobana bir adım mesafede yükseliyor!

İzmir'de yerleşimin yükselen yıldızı Menemen-Koyundere'de inşa edilen Nest Menemen projesi hem yaşam, hem de yatırım için ideal.

1988 yılında Göksu Deresi pislik taşıyan kanal haline gelmiş!

1988 yılında bir zamanların ünlü mesire alanı olan Göksu Deresi, Boğaziçi'ne pislik taşıyan bir kanal haline gelmiş. Tarihi Göksu Deresi'ne sanayi ve ev atıklarının bilinçsizce dökülmesi dereyi mikrop yuvasına dönüştürmüş.

1987 yılında Beşiktaş Fulya Deresi park olacakmış!

1987 yılında Beşiktaş Fulya Deresi ve Ihlamur Köşkü'nün çevresi modern bir park haline getiriliyormuş. Çöplük görünümündeki 15 bin metrekarelik alana park yapıldığında aynı anda 3 bin kişi dinlenebilecekmiş.

Uşak Dokuzsele Deresi projesi şantiye aşamasında!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin önemli projelerinden birisi olan Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nde şantiye aşamasına gelindiğini söyledi.

Dokuzsele Deresi Porsuk gibi olacak!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin önemli projelerinden birisi olan 9 kilometrelik Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nde şantiye aşamasına gelindiğini söyledi.

Validebağ Deresi basın açıklaması!

Çevre Mühendisleri ile Mimarlar Odası ve Validebağ Gönüllüleri Derneği, İstanbul’da tartışma konusu olan Validebağ Deresi’yle ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

menemen mermerli deresi Haberi

menemen mermerli deresi


Menemen ilçesi sınırları içindeki Mermerli, Ahihıdır, Camikebir ve Seydinasrullah mahallelerinin yağmur suyu problemi tarihe karışıyor. Bölgede yaklaşık 3 milyon liralık yatırım gerçekleştirmek üzere yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Mermerli Deresi’nin yatak temizliği ve yağmur sularını dere yatağına aktaracak kanal çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Proje kapsamında Mermerli Deresi’nin 1,5 km uzunluğundaki bölümüne taş duvar örülüyor, 571 metrelik bölümünde ise yatak temizliği ve düzenleme yapılıyor. Ayrıca yağmur sularının dere yatağına aktarılması için de 3 kutu menfez inşa ediliyor ve 6 kilometreden fazla hat döşeniyor. 


Önce altyapı, sonra yol 

İlçede İZSU’nun yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu turuna Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan ve İZSU yöneticileri de eşlik etti.


Dere ıslahı ve...