29 / 04 / 2024

menfez

menfez

Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada için gayrimenkul sektöründe sık sık dile gelen bir diğer konu ise kıyılarda yapılaşma. Peki Kıyılarda hangi yapılar yapılabilir?

Kıyılarda hangi yapılar yapılabilir?

Artan nüfusun da etkisiyle kıyılarda yapılaşma isteği ve buralardaki rant beklentisi önemli bir husus. Peki Hukuken kıyılarda yapılaşma mümkün mü? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş yanıtlıyor...

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'lik kısmı tamamlandı!

Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'lik bölümü tamamlandı. Otoyolda bugüne kadar 4 viyadük, 21 köprü, 22 üst geçit, 110 alt geçit, 593 menfez hayata geçirildi.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Gaziantep Büyükşehir'den 6 yeni köprü!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkez ve taşra ilçelerine köprü ile menfez yapıyor.

Kuzey Alanya'ya yeni altyapı!

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Kuzey Alanya'nın altyapısını yeniliyor. Proje kapsamında 20 metrelik imar yolu güzergâhında Sugözü Deresi’ne 100 metre uzunluğunda menfez yapıldı.

Şanlıurfa Birecik OSB altyapı ihalesi 14 Mart'ta!

Şanlıurfa Birecik Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, OSB alanına ait yol, atıksu, yağmursuyu, içmesuyu, telekom, kamera sistemi ve menfez inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek.

Erzurum Büyükşehir'den yeni istinat duvarları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine bağlı yerleşim yerleri ile ilçe merkezlerinde menfez ve istinat duvarı yapıyor.

Malatya Kanalboyu'nun 2. etabı 2017'de tamamlanacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kanalboyu kavşağında menfez yapım çalışmalarını tamamlayarak, yolu trafiğe açtı.

Malatya Kanalboyu'nda 2. etap çalışmaları başlıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atatürk Anıtı önünde yapımı devam eden köprü menfez inşaatında çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Malatya Atatürk Anıtı Kavşağı'nda kazı çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Atatürk anıtının olduğu Kanalboyu kavşağında menfez yapım çalışmalarına devam ediyor.

Şanlıurfa Birecik OSB altyapı ihalesi 1 Kasım'da!

Şanlıurfa Birecik Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, OSB alanına ait yol, atıksu, yağmursuyu, içmesuyu, telekom ve menfez inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek. İhalenin keşif bedeli 24 milyon 338 bin 870 TL olarak belirlendi.

Artvin Hacılar Deresi ıslah ediliyor!

Artvin'in Hacılar Mahallesi’nde bulunan her iki derenin ıslahı ve menfez açma çalışmasının yapımına başlandı.

Manisa Alaşehir’in alt yapı çalışmaları başladı!

Manisa Alaşehir’in İstasyon Mahallesinde her yağış sonrasında yaşanan su baskınları belediyenin yaptığı menfez ve yağmur suyu drenaj çalışması ile yenilenecek.

menfez Haberi

menfez

Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada için gayrimenkul sektöründe sık sık dile gelen bir diğer konu ise kıyılarda yapılaşma. Doğal kaynakların zenginliği, ulaşımın dağlık iç bölgelere oranla daha kolay olması, ulaşım ve limanlara bağlı olarak ticaret faaliyetlerinin daha yoğun olması, ılıman iklim sebebiyle tarıma daha elverişli olması ve balıkçılık gibi nedenlerle kıyılar sosyal ve ekonomik bakımdan yerleşim için çok daha tercih edilir alanlar. Dolayısıyla artan nüfusun da etkisiyle kıyılarda yapılaşma isteği ve buralardaki rant beklentisi önemli bir husus. Peki Hukuken kıyılarda yapılaşma mümkün mü? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş yanıtlıyor:


Kıyılarda yapılaşma mümkün mü?

‘’Kıyılarda yapılaşmanın mümkün olup olmadığı, mümkünse hangi şartlarda yapılaşmaya izin verildiği hakkında öncelikle bu alanlar hakkında uygulanacak özel yasaya bakmak gerekecektir. Kıyılar için 3621...