29 / 04 / 2024

mera imar

mera imar

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, “İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı”nda yer alan ve planlarda “Mera” olarak görülen Hadımköy’de 41 bin 791 metrekare büyüklüğündeki araziyi imara açtı.

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, köylünün 1 milyon metrekarelik mera arazisine 'hülle'yle el konulup TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü. "Bu arazi de Kanal İstanbul planları ile konut ve ticaret imarına açıldı. TOKİ’den sonra kimin eline geçecek, takip edeceğiz" diye konuştu. 

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Mera alanlarında imar barışı davası!

Mera arazisine kaçak inşaat yapan imar barışı fırsatçıları mahkemelik oldu. Yapı kayıt belgesi için para dahi ödeyen fırsatçılar yapı izinlerini alamadı.

ASO 2'nci OSB'ye mera şoku!

 Ankara Sanayi Odası’nın Başkanı Nurettin Özdebir yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığı’nın Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’yi mera statüsünden çıkarmak için 3 köyü yine imar etmeleri talebinde bulunduğunu söyledi.

Mahmut Dağ ve Aydın Bolkan'a imar davası!

DİYARBAKIR'in Kayapınar Belediyesine ait mera alanında imar planı 2001 yılında yapılan 8 dönümlük araziye mera vasfını yitirmesinden dolayı ağaçlandırma çalışması yürüttükleri gerekçesiyle Mahmut Dağ ve Aydın Bolkan hakkında soruşturma açıldı.

Büyük İstanbul Otogarı'nın nazım imar planı yapılmadı mı?

İstanbul Büyük Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, "Otogarın imar planı yapılmadan, planlarda hazineye ait mera alanı olarak görülüyor.Otogarın yapımına kamulaştırmaları yapılmadan geçici temel atma planıyla izin verildi." dedi.

Haydarpaşa'da ticaret imar izni iptal edildi!

Haydarpaşa Garı Liman Dönüşüm Projesi için TCDD arsalarına verdiği ticaret imar izni iptal edildi...

Uluslararası Finans Merkezi imar planıyla ilgili dava açıldı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşinin bulunduğu alanın imar planına ilişkin dava açıldı, ancak dava ihaleleri etkilemiyor ve ihale devam edecek...

Ani şehrine imar planı ve çevre düzenlemesi yapılacak!

Türkiye Ermenistan sınırında ve yerin yedi kat altında bulunan Ani şehrinin ören yerleri ilk defa uygulanacak imar planı ve çevre düzenlemesi ile turizme kazandırılacak...

Galataport'un yeni imar planı onaylandı!

İstanbul'un tek kruvaziyer limanı olan Galataport'un yeni imar planı Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylandı...

Sarıyer'de konut alanı imarı olan arsa 2 milyon 27 bin liraya!

İstanbul Sarıyer İlçe Belediyesi Başkanlığından: Sarıyer'de bulunan konut alanı imarı olan arsa 8 Kasım 2012 tarihinde yapılacak ihalede satışa çıkacak

Evini ''yeşil bina'' kriterlerine göre yenileyene imar hakkı!

Eyüp'te kentsel dönüşümün yanı sıra enerji tasarrufu için de önemli bir proje yürütülüyor. Evini enerji tasarrufu sağlayacak 'yeşil bina' kriterlerine göre yenileyenlere imar artış hakkı geliyor...

Erdoğan Bayraktar: Van'da imar fırsatçılığı yapanlara inanmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da imar fırsatçılığı yapan insanlar olduğunu dile getirdi...

mera imar Haberi

mera imar
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de bu ay, Çevre Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlattırılan, “İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı”nda yer alan ve planlarda “Mera” olarak görülen Hadımköy’de 41 bin 791 metrekarelik araziyi imara açtı. 


Hadımköy Sanayi Bölgesi’nin Meslek ve Teknik Öğretim Lisesi ihtiyacını karşılamak üzere Hadımköy Mahallesi, 318 parselin bir kısmı “Meslek ve Teknik Öğretim Tesisleri Alanı” olarak planlandı. 


Mülkiyeti Mahiye Hazinesi’ne ait olan söz konusu parselin bir kısmında ağaçlar bulunuyor. Teklife ilişkin işlem dosyasında; Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, İSKİ Genel Müdürlüğü, Ulaşım Planlama Müdürlüğü şartlı olumlu, Karayolları Genel Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olumlu görüş bildirdi. 


Değişikliğe CHP’li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu karşı çıkarken AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler alanın üst mera vasfını kaybettiğini...