18 / 05 / 2024

Mera yaylak kışlak kentsel dönüşüm için kullanılacak mı

Mera yaylak kışlak kentsel dönüşüm için kullanılacak mı

Torba yasa ile mera, yaylak ve kışlak gibi yerlerin, Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı ilan edilmesi halinde tahsis amacı değiştirilebilecek. İşte torba kanundaki o madde...

Kızılelma Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılelma Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Oğlak ve Orhan Oğlak ortaklığında kuruldu.

Aşlak Mimarlık İnşaat Hafriyat Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aşlak Mimarlık İnşaat Hafriyat Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Sedat Aşlak tarafından kuruldu.

Simplast Danışmanlık Geri Dönüşüm İnşaat Tekstil Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Simplast Danışmanlık Geri Dönüşüm İnşaat Tekstil Ve Taahhüt Anonim Şirketi Ümraniye'de Suzan Aşlak ve İhsan Taşçı ortaklığında kuruldu.

Mera Mimarlık Proje Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Mera Mimarlık Proje Tasarım Anonim Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 240 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Şenel ve Muzaffer Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Marmara Adası sakinleri mera alanlarının kiralanmasına isyan etti!

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nın Çınarlı Köyü’nde yaklaşık 65 yıldır hayvancılık yapan Hacı Remzi Kavran mera alanlarının kiralanmasına isyan etti...

Tuzla'daki 43 dönümlük merada AFAD merkezi inşa edilecek!

Tuzla Akfırat’ta 43 dönümlük mera arazisine, AFAD arama ve kurtarma hizmet binası yapılacak. Arama kurtarma tesislerinin inşa edileceği arazide, jeolojik açıdan sıvılaşma, sel baskını, mühendislik problemleri bulunuyor...

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, köylünün 1 milyon metrekarelik mera arazisine 'hülle'yle el konulup TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü. "Bu arazi de Kanal İstanbul planları ile konut ve ticaret imarına açıldı. TOKİ’den sonra kimin eline geçecek, takip edeceğiz" diye konuştu. 

Mera alanları çiftçilere ücretsiz verilebilecek!

4342 Sayılı Mera Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklife göre; mera, yaylak ve kışlak arazilerin çiftçi ailelerin kullanımına ücretsiz olarak tahsis edilmesi planlanıyor.

Manisa Salihli'de mera kavgası: 4 kişi öldü!

Manisa’nın Salihli ilçesinde mera anlaşmazlığı yaşayan akrabalar arasında tartışma çıktı. Kısa sürede silahlı kavgaya dönen olay sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Kızılay AVM'de tedbirli yıkım başladı!

İzmit Ömerağa Mahallesi’nde yer alan tehlike yaşadığı nedeniyle sık sık gündeme gelen Kızılay AVM’de yıkım işlemlerine başlandı.

Kızılay İş Merkezi'nde yıkıma hazırlık!

İzmit'in Ömerağa Mahallesi’ndeki Kızılay İş Merkezi’nin yıkılıp yeniden yapılması hakkında çalışmalar hız kazandı.

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Mera yaylak kışlak kentsel dönüşüm için kullanılacak mı Haberi

Mera yaylak kışlak kentsel dönüşüm için kullanılacak mı

Bakanlar Kurulu, kentsel dönüşüm için meraların tahsisini değiştirebilecek!


Torba yasa ile mera, yaylak ve kışlak gibi yerlerin, Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı ilan edilmesi halinde tahsis amacı değiştirilebilecek


İşte 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'daki o madde;


MADDE 112 – 25/2/1998 tarihli ve 4342 sayılı Mera Kanununun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.


“ı) Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilen,”


Emre Kulcanay /...