02 / 05 / 2024

mera yönetmeliği değişti mi

mera yönetmeliği değişti mi

Hedef Halk Gazetesi'nin köşe yazarlarından Dr. Cem Şahan meraların imara açılarak kentsel dönüşümle inşa edilebilecek gökdelenleri kaleme aldı. İşte Dr. Cem Şahan'ın o yazısı..

Meralar inşaata açılmalı mı?

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, bugüne kadar çıkartılan birçok yasal değişiklikle, meralarımızın amacı dışında kullanımlarına kısıtlı da olsa imkan sağlandığını öne sürdü.

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Uzman erbaş yönetmeliği adına değişiklik yapılması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Karar 25942 sayılı Resmi Gazete'de duyuruldu. 15 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yönetmeliğe dair değişiklikler yayınlandı. İşte tüm detaylar…

Ek ödeme yönetmeliği resmen değişti! Bakanlık'tan son dakika açıklaması geldi! Milyonları ilgilendiriyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca milyonları yakından ilgilendiren ek ödeme yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

2022 Temmuz asgari ücret ara zammı netliğe kavuştu. Açıklanan asgari ücret zammının ardından asgari ücret yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar!

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Otopark Yönetmeliği'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği resmen değişti. İşte yönetmelikte yapılan o değişiklikler...

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31201 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği değişti!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik,  bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

İstanbul İmar Yönetmeliği değişti!

İBB Meclisi'nde görüşülen İstanbul İmar Yönetmeliği'nde değişiklikler yapıldı. Buna göre yeni inşa edilecek yapılarda 1+0 daire olmayacak. 

Planlı İmar Yönetmeliği ile askeri alan tanımı değişti!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bazı iyileştirmeler yapılarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girmeye hazırlanıyor.

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliği değişti!

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Limanlar Yönetmeliği değişti!

Limanlar Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 3 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. işte tebliğde yapılan değişiklikler...

Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetmeliği nasıl değişiyor?

"Vakıflar Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmelikteki hayrat taşınmazlarının tahsis işlemleri ve kullanım bedelinin tespiti değişti.

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde mevcut değişiklikler gerçekleşti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç KİRAZ, 22 Mayıs 2014 tarihinde dğişmiş Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin değişimini anlattı. İşte Bakanlık'ın mağduriyet olunmaması için mevcut değişiklikler yaptığı o yazı...

mera yönetmeliği değişti mi Haberi

mera yönetmeliği değişti mi

30 Ekim 2015 tarihli Resmi Gazete' de, "Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı. Yapılan değişiklik, Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilen çılanlardan mera, yaylak ve kışlak olarak tahsis edilmiş olan veya kadimden beri bu amaçla kullanılan arazilerin tahsis amacında değişiklik yapılmasına ilişkin düzenlemeleri içeriyor. Hayvancılıkta çok önemli bir yeri olan mera alanları, toprak ve su muhafazası sağlamalan, yeşil alan oluşturmalan, gezinti ve dinlenme alanı olmaları, yabani ve evcil hayvanlar için yaşam ortamı ve beslenme alanı olmaları gibi birçok yararlı özel faydaya sahiptirler. 


1998 yılında çıkan 4342 sayılı Mera Kanununda, tahsis amacının değiştirilmesine çok istisnai durumlarda izin verilirken, bugüne kadar yapılan kanun değişiklikleri ile bu istisnanın sınırlan sürekli genişletildi. Yapılan Yönetmelik değişikliği de, 11.09.2014 tarihli...