05 / 07 / 2024

Meralar inşaata açılmalı mı

Meralar inşaata açılmalı mı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, bugüne kadar çıkartılan birçok yasal değişiklikle, meralarımızın amacı dışında kullanımlarına kısıtlı da olsa imkan sağlandığını öne sürdü.

Alex Kruger'dan Bitcoin için kritik açıklama!

Bitcoin'nin son durumu tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomi bilimcisi Alex Kruger sosyal medya hesabı Twitter'dan Bitcoin için önemli açıklamalarda bulunarak kritik tarih verdi. Alex Kruger'ın o paylaşımları haberimizde...

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

İzmir'de Kültürpark tartışması: İnşaata açılıyor mu?

Kültürpark için koruma amaçlı imar planının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile onaylanması tepkilere neden oldu.

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Soner Çetin: Projeye aykırı inşaata izin vermem!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 6.9 büyüklüğündeki İzmir depremi nedeniyle inşaatların projeye uygun yapılmasının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğundan bahsederek, ''Projeye aykırı inşaata izin vermem” diye konuştu.

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib'de yaptıracağı 50 konut için AFAD'a bağış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'e inşa ettireceği 50 konut için AFAD'a  250 bin lira bağış yaptı.

Temel Karamollaoğlu: Ayasofya, bizim kanaatimizce cami olarak açılmalıdır!

Temel Karamollaoğlu, Ayasofya’nın cami olarak açılıp açılmamasıyla ilgili, “Ayasofya, bizim kanaatimizce cami olarak açılmalıdır" dedi...

Verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalar!

Ödüllü ofis ve konut projeleri ile uluslararası çapta başarılara imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, evlerden çalışılan bu günlerde verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Yazar evlerini korumak için derneklere çağrı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Doğan Hızlan, bugünkü yazısında yazar evlerini korumak için derneklere çağrı yaptı.

Dev şirketler parasını AVM ve inşaata yatırdı!

Ekonomist Dr. İsmet Demirkol, ''Türkiye’ye 400 milyar dolar civarında para geldi. Bu paranın büyük bir kısmı borsaya diğer taraftan da gayrimenkul ve AVM’lere gitti. Türkiye’de çoğu şirket 2008 2019 yılları arası ağırlıklı olarak parasını AVM ve inşaata yatırdı'' dedi.

Caprice Gold mağdurları Jet Fadıl’ın geldiğini duyunca inşaata akın etti!

İnşaatı senelerdir tamamlanamayan Bayramşapa'daki Caprice Gold projesinin mağdurları, Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz'ün gece yarısı inşaat alanına geldiğini duyunca inşaata akın etti.

Meralar inşaata açılmalı mı Haberi

Meralar inşaata açılmalı mı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, bugüne kadar çıkartılan birçok yasal değişiklikle, hayvancılığın en ekonomik yem deposu olan meralarımızın amacı dışında kullanımlarına kısıtlı da olsa imkan sağlandığını öne sürerek, "Görsel basında, tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmaması konusunda, kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik, zorunlu kamu spotları yayımlanmaktadır. Bununla birlikte; 31 Ekim 2015 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 'Mera Yönetmeliği'ndeki Değişiklik' ile Kentsel Dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilân edilen alanlar içinde yer alan mera, yaylak ve kışlak olarak tahsis edilmiş alanların tahsis amacı değişikliği yapılarak yapılaşmaya açılmaktadır" dedi.


Talat Gözet, hayvansal üretimin, Dünya ülkelerinde stratejik bir üretim alanı olarak değerlendirilmekte olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Bugüne kadar hayvancılık alanında uygulanan yanlış politikalar nedeniyle; ülkemiz, en büyük hayvan ve hayvansal ürün ithalatçısı konumuna...