27 / 04 / 2024

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir araziye ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''İstanbul'un Eyüp Sultan İlçesi'ne bağlı Göktürk Mahallesi'nde Kemerköy Yapı inşaatı devam ederken 2 dönümlük arazi dere yatağında olduğu gerekçesi ile Eyüp Sultan Belediyesi'ne yeşil alan olarak terk edilmiştir. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) tarafından dere yatağında olduğu, taşkın tehlikesi bulunduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen Eyüp Sultan Belediyesi bu alanda bir inşaatın yapımına başlamıştır. İnşaat alanına yakın site sakinleri, dere yatağına yapılmaya başlanan bu bina nedeni ile “derenin yatağı değişecek, yukarı mahallelerden gelen sel suları mevcut binaları basacak” endişesi taşımaktadır. Mahalle sakinleri, İSKİ Raporu dikkate alınmadan Eyüp Sultan Belediyesi'nce 24.07.2020 tarihinde ruhsat izni verilerek yapımına başlanan bu inşaatın durdurulması ve burada yapılan idari işlemin iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açmışlardır'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1-İSKİ tarafından dere yatağında olduğu, taşkın tehlikesi bulunduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen yeşil alan olarak terk edilen alanda Eyüp Sultan Belediyesi tarafından neden bir inşaatın yapımına başlanmıştır, bunun gerekçeleri nelerdir? 
2-Bu alanda inşaat yapmanın riskleri ortadayken, İSKİ tarafından zamanında bu konuda detaylı bir rapor verilmişken neden bu rapor dikkate alınmamıştır? 
3-Eyüp Sultan Belediyesi tarafından inşaata başlamadan önce, sözlü ve yazılı talepleri bulunmasına rağmen vatandaşlara neden bilgi verilmemiş, inşaat hakkında bilgilendirici bir tabela şantiye sahasına neden asılmamıştır? Çevrede yaşayanların bütün uğraşlarına karşın kim tarafından, hangi amaçla ve ne şekilde yapıldığına dair bilgi edinilemeyen bu inşaata 24.07.2020 tarihinde ruhsat izni verilerek alelacele başlanmasının gerekçeleri nelerdir? 


Geri Dön