05 / 05 / 2024

Meralarda ecrimisil hesabı

Meralarda ecrimisil hesabı

Ecrimisil, haksız işgal durumlarında işgalciden alınan ücrete deniyor. İşgalciden alınacak ecrimisil, taşınmazın türüne ve işgal süresine göre hesaplanıyor. Peki, meralarda ecrimisil durumu nedir? Hesaplama nasıl yapılır?

Konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri!

7/4/2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan ve ilk kez ev alacak olan kimseler 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren devlet katkısına başvurabilecek. İşte konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri..

Kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Kira bedelinde yapılacak zam konur ve işyelerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE...

Konut kirası gelirlerinin vergi hesabı!

Konut kirası gelirlerinin vergi hesabı kira gelirleri için beyan dönemi başladı. 25 Mart’a kadar beyannamenizi süresinde vermelisiniz. Üç gün boyunca kira gelirlerine vergi hesabını inceleyeceğiz. Bugün konut kira gelirleri...

Devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Devlet desteği, Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı için yapılıyor. Peki, devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Konut hesabı ve devlet katkısının esasları belirlendi!

Kendine ait konutu olmayanların ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı ile devlet katkısına ilişkin esaslar belirlendi. Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik tam metni!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, ilk defa konut alacaklara yapılacak devlet katkısına yönelik esaslar yer alıyor..

Kira artışı ÜFE oranları hesabı Şubat 2016!

Kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Kira artışı ÜFE oranları hesabı en fazla ÜFE oranlarında yapılıyor. İşte kira artışı ÜFE oranları hesabı Şubat 2016 oranları..

Yoksul aileler için konut tasarruf hesabı programı başlatılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yoksul ailelerin konut sahibi olabilmesi için 'konut tasarruf hesabı' programını başlatacaklarını açıkladı.

Kira artış oranı hesabı Ocak 2016 TEFE-TÜFE!

Yenilenen kira sözleşmeleri için yeni kira döneminde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, kira artışı nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesabı Ocak 2016 TEFE-TÜFE..

2016 Ocak kira artış oranı hesabı!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte 2016 Ocak kira artış oranı hesabı..

Emlak satışları konut hesabı uygulamasıyla canlanacak!

64. Hükümet Eylem Planı'na göre konut hesabı uygulaması 2016'da başlıyor. Bu çerçevede ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 katkı sağlanacak.

Kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam uygulanıyor. Peki, kira zammı hesabı nasıl yapılır? Kira zammı en fazla ne kadar yapılır?

Toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek yapının toplam kat alanı hesabı, KAKS ile yapılıyor. KAKS yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde ediliyor. Peki, toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Meralarda ecrimisil hesabı Haberi

Meralarda ecrimisil hesabı

Meralarda ecrimisil durumu nedir?

Ecrimisil, haksız işgal durumlarında işgalciden alınan ücrete deniyor. En geniş anlamıyla ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminata deniyor.


Kira ile karıştırılan bir uygulama olan ecrimisil, kiradan farklı olarak haksız işgal tazminatı olup geriye dönük olarak hesaplanıyor. 


Ecrimisil davalarında aranacak başlıca hususlar ;

a) Geçerli bir nedene dayanmaksızın haksız bir zilliyetlik,

b) Zilliyedin zilliyetliğindeki bu haksızlığı bilmesi yada bilmemesi lazım geldiğidir. Burada incelenecek konu zilliyedin sorumluluğunu gerektiren koşullardan olan kötü niyetli oluşu durumudur. 


Meralarda ecrimisil durumu nedir?

Meraların kuru mülkiyeti Hazineye, intifa hakkı ise meranın bulunduğu köy, beldeye ait...