23 / 12 / 2024

Konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri!

Konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri!

7/4/2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan ve ilk kez ev alacak olan kimseler 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren devlet katkısına başvurabilecek. İşte konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri..



Konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri!

7/4/2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan ve ilk kez ev alacak olan kimseler 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren devlet katkısına başvurabilecek.


Konut hesabı devlet katkısı almak için konut edinim tarihine kadar asgari üç yıl boyunca konut hesabına düzenli ödeme yapılmış olması gerekiyor.


Kişinin konut edinim tarihini müteahip altı ay içerisinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulundurduğu bankaya başvurması gerekir. Peki, konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri nelerdir?


Peki, devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır? Devlet desteği için konut hesabı şartları nelerdir?


Devlet katkısı için konut hesabı..


Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.


Konut hesabı açılışında katılımcı ile banka arasında sözleşme ve gerektiğinde ürünün işleyiş detaylarını içeren müşteri talimatı düzenleniyor.


Katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramıyor. Konut hesabı katılımcı tarafından başka bir bankaya taşınamıyor.


Konut hesabının açıldığı tarihte tammı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı ve yapı kullanma izni belgesini haiz müstakil tapu sahipleri adına konut hesabı açılamıyor.


Banka yukarıda belirtilen hususlar kapsamında başvuru sahibinin konut hesabı açılmasına engel bir durumunun bulunmadığını Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi üzerinden tespit eder.


Onsekiz yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından konut hesabı açılabiliyor.


Konut hesabına bir defaya mahsus olmak üzere açılış tarihinde üst sınırı aşan bir tutar yatırılabiliyor. Bu tutar 30 bin Türk Lirasını geçemiyor.



Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik tam metni!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön