30 / 04 / 2024

meram fidan

meram fidan

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Konya Meram'da yeşil dokunun korunmasına yönelik yeni bir karar alındı. Belediye, "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat veriliyor..

Meram'da 2015 yılında 27 park yapıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, 2015 yılında ilçenin geleceğinin planlanması, kentsel dönüşüm, sosyal ve kültürel hizmetlerle birlikte park ve çocuk oyun alanı, fidan dikimi ve diğer yeşil alan çalışmalarında da önemli hizmetlere imza attı.

Meram'da fidan dikmeyene inşaat izni yok!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Konya Meram'da yeşil dokunun korunmasına yönelik yeni bir karar alındı. Belediye, "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat veriliyor..

Meram'da yeni bir yuva yeni bir fidan!

Meram Belediye Meclisi, ilçede yeşil dokuyu koruma ve güçlendirme adına önemli bir karar aldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yapılmış olan yapı ruhsatı başvurularına fidan dikme şartı getirildiğini söyledi.

Meram'da fidan dikmeyen inşaat yapamayacak!

Konya'da Meram Belediyesince, ilçede yeşil dokunun korunmasına yönelik başlatılan "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu getirildi

Karşıyaka Belediyesi fidan dikmeyene inşaat ruhsatı vermeyecek!

İzmir'de her evlenen çiftin bir fidan diktiği Mutluluk Ormanı'nı açan Karşıyaka Belediyesi, fidan dikmeyene ruhsat da vermeyecek. Her 25 metrekarelik inşaat alanı için bir fidan dikme şartı getirildi...

Hudaverdi Dursun: Meram İlçesinde kentin en büyük imarlı arsası üzerinde bir konut projesi yapacağız!

Seha Yapı Genel Müdünı Hudaverdi Dursun "2014 yılında Konya'nın en değerli lokasyonlarmdan bin olan Meram ilçesinde kentin en büyük imarlı arsası üzerinde buyuk bir konut projesini hayata geçirmek üzere çalışmaları başlattık" dedi.

Esenler'de Soma Şehitleri Parkı'na fidan dikilecek!

Esenler Belediyesi'nin ilçede yeni doğan bebekler için Çevre Haftası'nda düzenlediği fidan dikme etkinliği bu yıl Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenciye adandı. Fidanların dikileceği yeni parka Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.

Muhittin Şimşek, kiraladığı araziye madenciler için 301 fidan dikti!

Kayseri'de 56 yaşında emekli vatandaş, yeşil alan oluşturmak için 2010'da 49 yıllığına kiraladığı araziye Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler işçiler için 301 fidan dikerek, üzerine isimlerinin yazılı olduğu levhaları astı..

Avşar Mahallesi TOKİ mevkiine 2 bin fidan dikilecek!

Beyşehir Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi işbirliğiyle düzenlenen 'Sağlıklı yaşam için sağlıklı çevre' adlı fidan dikim kampanyası 29 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da Avşar Mahallesi TOKİ mevkiinde gerçekleştirilecek.

Kırklareli Üniversitesi kampüsüne 100 bin fidan dikildi!

Kırklareli Üniversitesi kampüsüne 100 bin fidan dikildi. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Ay kaç, üniversiteyi büyütüp uluslararası bir üniversite haline getirirken Avrupa ve Balkanlar'dan öğrenci çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Meram'da 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Mahalle İstişare Meclis toplantısında, mevcut imar planları nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi verdi.

Meram'da 7 mahalleye dönüşüm müjdesi!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mevcut imar planlan nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalle için imar planı revizyonu ve de dönüşüm müjdesi verdi.

Meram'da 7 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, mevcut imar planları nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi verdi...

meram fidan Haberi

meram fidan

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Konya Meram'da yeşil dokunun korunmasına yönelik yeni bir karar alındı. Belediye, "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu da getirildi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram 'ın suyun yeşille buluştuğu, yeşili ve doğal güzellikleriyle Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'ne de konu olan bir ilçe olduğunu söyledi. 


YEŞİL ARTIRILACAK

Konya'nın akciğeri konumundaki ilçede yeşil dokuyu daha da artırmak üzere bir karar aldıklarını belirten Toru, "Bu kararı alırken Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ödül ve plaket yerine fidan dikimini özendirmesiyle ilgili ifadeleri etkili oldu" dedi. Toru, kararın ocak ayı meclis toplantısında alındığını belirterek, şunları kaydetti: "1 Ocak'tan itibaren Yapı Kullanma İzin Belgesi başvurularında projeler incelenirken her bağımsız bölüme 1 ağaç olacak şekilde, ticari alanlarda...