28 / 04 / 2024

Kırklareli Üniversitesi kampüsüne 100 bin fidan dikildi!

Kırklareli Üniversitesi kampüsüne 100 bin fidan dikildi!

Kırklareli Üniversitesi kampüsüne 100 bin fidan dikildi. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Ay kaç, üniversiteyi büyütüp uluslararası bir üniversite haline getirirken Avrupa ve Balkanlar'dan öğrenci çekmeyi hedeflediklerini söyledi.




Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ülkelerinden de öğrenci çekmeyi amaçlayan Kırklareli Üniversitesi, yeni yaptırılan kampüse 100 binden fazla fidan dikti. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Ay kaç, üniversiteyi büyütüp uluslararası bir üniversite haline getirirken Avrupa ve Balkanlar'dan öğrenci çekmeyi hedeflediklerini söyledi. 


ARITMA TESİSİ VAR 

Yeni kampusta spor salonu ve futbol sahası dahil bir çok bölümün bittiğini, rektörlük kütüphanesinin de inşa edilmesiyle birlikte üniversitenin tam bir üniversite kampusuna kavuşmuş olacağını kaydeden Ay kaç, kampusun çevreci bir kampus olmasına dikkat ettiklerini belirtti. Aykaç "Kampusumuza su deposu ve arıtma tesisi yaptık. Doğaya atık suyu arıtarak bırakıyoruz. Bir gram kirli su bırakmıyoruz. Bunu da kendimiz yapıyoruz" dedi. 

Ağaçlandırmaya çok önem verdiklerini belirten Prof. Aykaç "100 binden fazla fidan diktik. Kampusumuzun dışını da nasıl ağaçlandırabiliriz, Birinci Orman Bölge Müdürlüğü ile özellikle Kayalı Barajı çevresinin ağaçlandırılması mümkün olur mu diye onu görüşüyoruz" diye konuştu. Prof. Aykaç, 3 bin 500 dönümlük kampus alanları olduğunu ve kampusun orman içinde bir kampus olacağını söyledi. Avrupa Birliği'nden öğrenci alma ve gönderme hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Rektör Aykaç "Avrupa üniversiteleri arasında yer alma gayemiz vardı bizim. Bu hedefe yürürken yeni bölümlerimizle birlikte öğrenci sayımızın 2 yıl içinde 25 bine ulaşmasını bekliyoruz" dedi.


Sabah Marmara




Geri Dön