30 / 04 / 2024

Körfez Cemevi'ne 100 bin TL yardım teklifi kabul edildi!

Körfez Cemevi'ne 100 bin TL yardım teklifi kabul edildi!

Körfez Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Körfez Belediyesi'nin meclis toplantısında alınan kararla Körfez Cemevi'ne 100 bin lira para yardımı yapılması kabul edildi.



Umre'de olan belediye başkanı İsmail Baran'ın yerine meclise vekaleten Faruk Denli başkanlık etti. Toplantının önemli kararları arasında, Körfez Cemevi'ne 100 bin lira yardım yapılması ve ilçe müftülük binası kaba inşaatının da belediye tarafından yapılması maddeleri yer aldı. Toplantıda ayrıca Kınık Belediyesi 'kardeş belediye' olarak ilan edildi. 


Madde görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyesi Fevzi Canbaz, "Genel başkanınız İzmir'i 'gavur' ilan etmişti, şimdi onun gavur ilçesini kardeş yapınca size kızmasın" diye eleştiride bulundu. Bunun yanında zabıtaların mesai saatleri ücretleri 248 liradan 403 liraya çıkarıldı. 


YANLIŞLIK DÜZELTİLDİ


15 maddelik gündemin en çarpıcı kararları arasında, daha önce demir yollarıyla yerleşim yerleri arasındaki mesafenin 10 metre olmasına ilişkin kararın, imar planlarına yanlışlıkla 1 5 metre işlenmesiyle ilgili hatanın düzeltilmesi oldu. 


Yapılan oylamayla bu yanlışlık düzeltildi ve mesafe 10 metre yapıldı. Hereke'de mevcut bulunan Körfez Belediyesi Hizmet Binası karşısında yer alan arsanın, mevcut konumundan yani otopark alanı konumundan çıkarılarak bina yapılabilir hale getirilmesi de mecliste kabul edildi. Kararla, bu binanın alt katına otopark, üst katlara ise hizmet binası yapılması kabul edildi. 


MÜFTÜLÜĞE YARDIM 


Meclise gelen bir maddeyle Körfez Müftülük için, Tütünçiftlik fen işleri müdürlüğü karşısında, belediye tarafından verilen arsaya yine belediye tarafından inşaat yapılması kabul edildi. Bu madde, hem arsa hem de inşaat yardımının yapılmasının yük olacağı şeklinde eleştiri aldı. Eleştiride, 6 bakanlıktan daha çok bütçesi olan müftülüğe, camilerden de yardım geldiği ve buna rağmen belediyenin yardım yapmasının doğru olmadığı söylendi. 


Eleştirilmesine rağmen kabul edilen maddeye göre belediye, müftülük binasının kaba inşaatını yapmayı üstlendi. 


Mecliste görüşülen bir önergeyle Körfez Cemevi'ne 100 bin lira para yardımı yapılması kabul edildi. Alınan karar muhalefet tarafından eleştirildi. Mecliste cemevinin yanı sıra birçok konu da görüşüldü. 


CEMEVİNE YARDIM


Mecliste görüşülen bir önergeyle Körfez Cemevi'ne 100 bin lira para yardımı yapılması da kabul edildi. CHP'li meclis üyesi Engin Taşdemir, verdiği bir önergeyle de gündemde olan cemevlerinin ibadethane yapılmasıyla ilgili teklif verdi ve bu konu gündeme alındı. Bu önergenin görüşülmesi sırasında söz alan MHP'li meclis üyesi Vahit Eryılmaz, cemevine yardımı desteklediklerini fakat aynı desteğin camilere de yapılmasını beklediklerini ifade ederek, "Çamlıtepe Kemal Sadi Şirin Camii'ne gittim. Güzel bir çalışmayla arka tarafa mermerden gasil hane yapılmış. 


Belediyenin iyi yardım yaptığını söyledim, fakat İsmail Baran'ın yardım etmediğini, Faruk Denli'den 30 çimento, 3 metreküp kum alabildiklerini söylediler. Bu camiye ismi nedeniyle mi yardım yapılmıyor?" sorusuyla eleştiri yöneltti. 


KATI ATIK ÜCRETİ 


2014 yılında belediye meclisinden çıkan kararla, 201 5 yılında su abonelerinden alınması beklenen 'katı atık ücreti' ile ilgili karar, hükümetin gündemden çıkarması nedeniyle görüşüldü ve bu kararın uygulanması 1 yıl ertelendi. Bu konuda görüşlerini bildiren CHP'li üyeler,  Adana  Yüreğir'de verilen mahkeme kararını da örnek göstererek tamamen iptalini istediler. 


MÜDÜRLÜKLER BİRLEŞTİ 


Çevre koruma ve kontrol müdürlüğünün temizlik işleri müdürlüğü ile, sosyal işlerinin de kültür müdürlüğü ile birleştirilmesini içeren madde görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi. CHP'li Fevzi Canbaz, mecliste yaptığı konuşmada SEDAŞ'ın elektrik kesintileri konusunda eleştirilerde bulunarak SEDAŞ'ın özelleştirilmesinin kaldırılması yönünde önerge sundu ve "Yıl 2015 ama insanlar burada 3 gün, 5 gün elektriksiz kaldı. Bu kurumla ilgili artık gereken yapılmalıdır" dedi. Bu konuda Canbaz'ın eleştirilerine destek çıkan Denli, "Bu konuda size kesinlikle katılıyorum. Kocaeli'nin elektrik kesintileri konusunda problemi çok büyük" diye konuştu. 


NEDEN KORKUYORSUNUZ? 


Memur ve boş kadro değişikliği maddesinde söz alan MHP'li Vahit Eryılmaz ise "Belediyenin kadrolarında her kapıda iki-üç kişi, girişte de beş kişi bekliyor. 

Bu kadar önlemi ne için alıyorsunuz? Bu kadar neden korkuyorsunuz?" ifadelerini kullandı. 

Kendisine yanıt veren ise Denli, "Biz bir şeyden korkmuyoruz. 

Körfez Belediyesi'nin kapıları her zaman ağzına kadar açıktır" açıklamasında bulundu. 


AYRIMCILIK MI VAR? 


Yine toplantı sonrası yapılan konuşmalarda söz alan MHP'li Vahit Eryılmaz, Belen'de oturan Ersin Aka adlı vatandaşın evinin duvarıyla yol kenarındaki elektrik direğinin yıkılmak üzere olduğunu, 5-6 metrelik istinat duvarı yapılması gerektiğini hatırlatarak, "Belediye ayrımcılık mı yapıyor? Bu vatandaşın siyasi görüşü nedeniyle duvarı yapılmazken, heyelan riski olmayan ve görüntüyü bozmayan eski meclis üyesi Tekin Durmuş'un evinin bahçe duvarı belediye imkanlarıyla yapılıyor" açıklamasında bulundu.


Bizim Kocaeli


Geri Dön