27 / 04 / 2024

İlk kez ev alacaklara 82 bin TL yardım!

İlk kez ev alacaklara 82 bin TL yardım!

2021 devlet yardımlı hibe programları açıklandı. Bu yardımlar kapsamında ilk kez ev alanlara geri ödemesiz 82 bin TL yardım yapılacak.



İlk kez ev alacak vatandaşlara hükümetten müjde geldi.  Takvim'de yer alan habere göre; ilk kez ev alacak vatandaşlara yönelik konut hesabı kapsamında 82 bin TL destek sağlanacak. Ek olarak bu hibe desteği geri ödemesiz bir şekilde yapılacak.

DEVLET DESTEKLİ KONUT HESABI NASIL AÇILIR? KONUT HESABINDAN NASIL HİBE ALINIR? 

Devletin belirlediği bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlar, belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe desteği alacak. Konut hesabı olanlara devlet destekli hibe oranı, hesabın süresine göre değişkenlik gösteriyor.

İlk kez ev alacaklara 82 bin TL yardım!

36 – 47 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise yüzde 15 azami katkı tutarı 24 bin 741 TL olacak.

48 – 59 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise yüzde 18 azami katkı tutarı 26 bin 645 TL olacak.

60 ay ve üzeri devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise yüzde 25 azami katkı tutarı 28 bin 548 TL olacak.

İlk kez ev alacaklara 82 bin TL yardım!

Eğer evlenecek olan çiftlerin bu hesabı ortak açması durumu olursa da, devlet desteği 57 bin TL'ye kadar çıkacak.

 

DEVLET DESTEKLİ GERİ ÖDEMESİZ HİBE İLE EV ALMAK İÇİN HANGİ BANKALARA BAŞVURMAK GEREKİR, ŞARTLAR NEDİR? 

Söz konusu hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların kimlikleriyle herhangi bir bankadan konut hesabı açtırması gerekiyor. Devlet destekli konut hesabı neredeyse tüm bankalarda bulunuyor.  

Devletten ilk kez ev sahibi olana hibe desteği!


Geri Dön