29 / 04 / 2024

Meram'da 7 mahalleye dönüşüm müjdesi!

Meram'da 7 mahalleye dönüşüm müjdesi!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mevcut imar planlan nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalle için imar planı revizyonu ve de dönüşüm müjdesi verdi.



Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, büyük önem verdiği Mahalle İstişare Meclisi toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda Başkan Toru. Uhıırmak Saka. Uluırmak Alı Hoca, Alparslan. Ekmekkoçu. Turgut Reis. Ziya Bari as ve Zafer mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların mahallelerindeki en önemli sorunlarının başında kentsel donuşum geldi. 


"İMAR PLANLARI REVİZE EDİLECEK" 


Bu mahallelerin ortak sorununun uygulanabilirliğini yitiren imar planlan olduğunu vurgulayan Toru. 'Uluırmak Saka. Uluırmak Ali Hoca. Alparslan. Ekmekkoçu. Turgut Reis, Zıya Barlas ve Zafer mahalle muhtarlanmızla yaptığımız toplantıda on plana çıkan konu kentsel donuşum oldu. Bölgede afet riski karşısında dayanıksız, fonksiyonel olmayan niteliksiz, günümüz koşullarının gerektirdiği standartlara haiz olmayan yapı stoku bulunmaktadır. Parsel bazlı yapüaşmalar modern yaşamın ıhtıyaçlanna cevap veremez hale gelmiştir. Günümüz koşullannda olması gereken yeşil alanlar, sosyal donatılar, otoparklar ve geniş yollar maalesef bu mahallelerimizde mevcut değü. Çunku bu bölgelerimizde uygulanan klasik imar planı, parsel bazında yapılaşmaya neden olduğu için buğunun şartlanna cevap vermiyor. Vatandaşlanmız; daha yeşil, ulaşım sorunu olmayan. doğalgazlı. çok amaçlı toplantı salonlannm yer alacağı modern konutlar istiyor. 

Muhtarlarımızla yaptığımız görüşmeler ve mahallelerimizde yaptığımız toplantüar neticesinde mevcut imar planının revize edilmesi şeklinde bir sonuç çıktı" dedi. 


-9 MİLYON METREKARELİK ALANİ KAPSIYOR" 


Söz konusu 7 mahallede imar planı çalışmalannın başladığını kaydeden Toru. "Top lam 9 milyon metrekarelik bir alanda kısmen imar planı revizyonu. kısmen de afet riski altındaki alanların donuşumu ile ügili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın, günümüz şartlarında en modern yaşam alanlarına kavuşması ve sağlıklı bir çevrede yaşamalan için gereken düzenlemeleri yapacağız. Vatandaşlarımızla ış birliği yaparak, bu bölgenin donuşumu ve gelişimi noktasında güzel bir sonuca ulaşmış olacağız" şekhnde konuştu. 


"MUHTARLAR DÖNÜŞÜM İSTİYOR" 


Toplantıya katüan mahalle muhtarlan adına konuşma yapan Dr. Zıya Barlas Mahalle Muhtan Sedat Eser ise. "Bizim mahallelerimiz merkeze oldukça yakın bölgelerde. 


Çağdaş yaşamın gereği olan binalarda yaşamak herkesin hakkıdır. Sokaklanmız ve evlerimiz standartlann çok altında. En güzel temiz havaya sahip olmak, en gıızel parklarda ve mekanlarda yaşamak en doğal hakkımızdır. O yüzden bölgemizde kentsel dönüşüm istemekteyiz" dedi.


Hakmiyet Konya


Geri Dön