30 / 04 / 2024

Meram dönüşüm

Meram dönüşüm

Üsküdar’da gerçekleşen 3’üncü Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru: “6306 sayılı yasa kapsamında uygulama yapan, dönüşüme imza atan ilk belediyeyiz” dedi.

Meram'da 1 milyon 410 bin metrekarelik alan dönüşecek!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ‘Dönüşüm Meram’ adlı tanıtımla ilçedeki kentsel dönüşüm projelerini ve planlama çalışmalarını kamuoyuna sundu. Başkan Toru; “Dönüşüm Meram; Meramımızın mazisinden, geleneğinden aldığı gücünü geleceğe taşıyan bir süreçtir” dedi.

Meram'da tarihi doku dönüşümle gün yüzüne çıkıyor!

Meram Belediyesi, daha modern ve yaşanılabilir bir Meram için kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarıyla birlikte tarihi ve kültürel dokuyu gün yüzüne çıkarmak için restorasyon çalışmalarını da sürdürüyor.

Fatma Toru: 2015 Meram'da dönüşüm yılı olacak!

Fatma Toru ' Meram'ı daha modern ve yaşanabilir ilçeler arasında daha ileri seviyelere taşımak için ekiplerimizle birlikte seferber olduk. 2015 Meram'da dönüşüm yılı olacak' dedi.

Meram'da dönüşüm başlıyor!

İlk olarak Konya Hacıfettah, Çaybaşı ve de Aksinine Mahallelerinde planlamanın yapıldığını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru "Meram için artık dönüşüm ve gelişim başlamıştır" dedi.

Meram'da 7 mahalleye dönüşüm müjdesi!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mevcut imar planlan nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalle için imar planı revizyonu ve de dönüşüm müjdesi verdi.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm için ilk temel atılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma işlemi bugün yapılıyor. Proje 5 ayrı etaptan meydana gelecek. 

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

Meram Şükran Mahallesi dönüşüm projesinde son durum!

Meram Belediye Başkanı Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Şükran Mahallesi kentsel dönüşüm alanında incelemeler yaptı.

Meram Küçükaymanas kentsel dönüşüm projesi ihalesi 2 Mayıs'ta!

Meram Belediyesi tarafından Küçükaymanas Mahallesi Kentsel Dönüşüm Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi ihale ediliyor. Toplam 195 konutun yapılacağı inşaat için ihale 2 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Meram Küçükaymanas'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Meram Belediyesi, Küçükaymanas Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında kat karşılığı yapım işi ihale ediyor. İhale 4 Nisan'da yapılacak..

Meram Aksinne Mahallesi'nde dönüşüm başladı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesinin önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Aksinne Mahallesinde de çalışmalar devam ediyor. Anlaşma ve tapu devirleri tamamlanan binaların yıkım çalışmaları hız kazandı.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar devam ediyor.

Konya Uluırmak Dönüşüm Projesi'nde 130 yapı yıkıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Proje kapsamında 148 adet yapının 130’u yıkıldı.

Konya Meram'da 100 yıl konuşulacak dönüşüm!

Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin detaylarını paylaştı. Toru, ''Önümüzdeki 100 yıl boyunca konuşulacak bir dönüşümdür" diye konuştu.

Konya'da kentsel dönüşüm projeleri tam gaz!

Konya'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Larende Yokuşu'nda yıkımlar başladı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi.

Konya Şükran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Konya Meram'da yapımı süren kentsel dönüşüm projesi Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından incelendi. Toru, yıkım, uzlaşma süreçlerinin sona yaklaştığını belirtti.

Meram dönüşüm Haberi

Meram dönüşüm

Bağlarbaşı ve Kültür Merkezi’nde  3’üncü Kentsel Dönüşüm Zirvesi  yapıldı. ‘2023 Vizyonu ve Hedefleri Doğrultusunda Sürdürülebilir Kentsel Yenileme’ başlığı altında gerçekleşen zirveye Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da katıldı.

‘TEMELDEN RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER YAPMANIZ LAZIM’

Şehirlerin en büyük sorununun plansız yapılaşma ve bununla beraber de riskli binalar olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru: “Meram’da da İstanbul gibi dışarıdan göç almasak da kendi köylerimizden, kendi ilçelerimizden göç alan bir ilçeyiz. Ve şu anda hâlihazırda yerleşim birimlerimizin yüzde 40’ı şehir merkezlerinde kalan plansız yerleşimler. Plansız yerleşimler olduğu için şu anda yereldeki belediye hizmetlerini istediğimiz düzeyde verememekteyiz. 20 yıl bu bölgede hizmet veriyorsunuz. Vatandaşları sorunlarını yakinen biliyorsunuz.  Ve belediye başkanı olduktan sonra burada ne yapmam lazım? Temelden radikal değişiklikler yapmanız lazım. Nedir bunlar? Çözüm üretemediğiniz...