29 / 04 / 2024

meram kentsel dönüşümde ne durumda

meram kentsel dönüşümde ne durumda

Meram Belediyesi’nin açtığı Çaybaşı ve Hacıfettah Mahalleleri’ni kapsayan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde arsa sahipleriyle yapılan anlaşmalar neticesi imzalar atılmaya başlandı.

Meram Şükran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya Meram Belediyesi tarafından Şükran Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümde çalışmalar devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahallenin kentsel dönüşümle cazibe merkezi haline geleceğini açıkladı.

Meram kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek oldu!

Bir yıl içinde 50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu gerçekleştiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’ye örnek oldu.

Meram kentsel dönüşümde ilk imzalar atıldı!

Meram Belediyesi'nin Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm uygulamasında ilk imzalar atıldı. Arsa sahibi vatandaşlar sözleşmelerini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru eşliğinde imzalarken mutlulukları gözlerinden okundu.

Meram kentsel dönüşümde imzalar atılıyor!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Çaybaşı Mahallesi, Hacı Fettah Mahallesi ve Aksinne Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşları bilgilendirme sürecinin tamamlandığını ve özleşme imzalama aşamasına geçileceğini açıkladı.

Meram kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek oldu!

50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaparak ilçe tarihindeki en büyük planlamayı gerçekleştiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye’ye örnek oldu.

Konya Meram kentsel dönüşümde örnek oluyor!

Bir yıl içinde Meram nüfusunun yarısını kapsayan 50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaparak ilçe tarihindeki en büyük planlamayı gerçekleştiren Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye’ye örnek oldu.

Meram kentsel dönüşümde örnek oldu!

50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaparak ilçe tarihindeki en büyük planlamayı gerçekleştiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye'ye örnek oldu.

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

meram kentsel dönüşümde ne durumda Haberi

meram kentsel dönüşümde ne durumda

Meram Belediyesi’nin Çaybaşı ve Hacıfettah Mahalleleri’nde başlattığı kentsel dönüşüm uygulamasında ilk imzalar atıldı.


Meram Belediyesi’nin açtığı Çaybaşı ve Hacıfettah Mahalleleri’ni kapsayan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde arsa sahipleriyle yapılan anlaşmalar neticesi imzalar atılmaya başlandı. Arsa sahibi vatandaşlar sözleşmelerini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru eşliğinde imzaladı.


Mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Bu proje özellikle gelecekte bizler için çok faydalı olacak. Hepimiz yeni ev sahibi olacağız. Başkanımız sağ olsun, elinden geleni yapıyor. Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yıllardır bugünü bekliyorduk, daha önce oturduğumuz evlerin temeli yoktu ve her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Şimdi Meram Belediyesi eski evimizi alacak ve bizlere lüks daireler verecek. Çok mutluyuz” şeklinde görüş belirttiler.


ÇEVRE VE YAŞAM KALİTESİ YÜKSELTİLECEK

Çevre ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi adına...