08 / 05 / 2024

Meramda inşaat yapma şartı

Meramda inşaat yapma şartı

Konya'da Meram Belediyesince, ilçede yeşil dokunun korunmasına yönelik başlatılan "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu getirildi

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türk şirketleri, pandemiye rağmen Endonezya'ya yatırım yapma ilgililer. İki ülke arasında özellikle inşaat alanında kamu-özel işbirliği modelini de konuştuk" dedi.

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

İnşaat sektörü yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor!

Koronavirüs sonrası inşaat sektörü de iş yapma prensibini değiştirdi. Yeni inşaat yapma eğilimini ortaya koyan yapı ruhsatları bu yıl da düşük seyrediyor. Koronalı günlerin gerçekleşmesiyle sektör yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor.

42.Yapı Fuarı inşaat sektörünü ateşleyecek!

42'incisi düzenlenen Yapı Fuarı inovatif inşaat teknolojileri, işçi robotlar, çağdaş yapı malzemeleri, yenilikçi iş yapma biçimleri, yeni kentsel dönüşüm fırsatları hakkında sıcak tartışmalarla inşaat ve yapı sektörüne hareket ve canlılık getiriyor.

Kazakistan inşaat ruhsatların alınması endekslerinde 1'inci sırada!

Kazakistan'da İş Yapma Kolaylığı 2019 raporunda, gayrimenkul ve inşaat ruhsatların alınması endekslerinde ülkenin lider olduğu açıklandı.

Buca Gösteri Sanatları Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Buca’yı sanatın başkenti ve sanatçının uğrak adresi yapma hedefiyle yatırımlarına devam eden Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nin inşaatını hızlandırdı.

İsrail inşaat sektörüne Türk modeli!

Türk inşaat şirketi Yılmazlar’ın iş yapma yöntemi, İsrail'in yabancı şirketler için hazırladığı planda örnek model olarak gösterildi.

Köyde inşaat izni alınır mı?

Köy alanları ile ilgili imar koşulları, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile açıklanıyor. Peki, yönetmelik gereğince köyde inşaat izni alınır mı? Köyde ev yapma izni nereden alınır?

Muş 1071 Kümbet Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Malazgirt Derneği ve Malazgirt Camilerini Yapma ve Yaşatma Derneği'nin organizasyonunda başlatılan çalışmalar neticesinde caminin kaba inşaatı bitti. Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii iki minareli olarak inşa edildi.

İnşaat mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

2016'nın ilk ayında sessizliklerini bozarak eylem yapma kararı alan Makrom mağdurları yeni yılın ilk eylemini dün saat 13:00'te Esenyurt Belediyesi önünde gerçekleştirdi. Makrom mağdurlarına diğer inşaat firmaları mağdurlarından da destek geldi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi için gereken evraklar!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle müteahhit arsa üzerinde inşaatı yapma, arsa sahibi de inşaatın bitiminde anlaşılan miktarda bağımsız bölüm vermeyi kabul etmiş sayılıyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi için gereken evraklar!

İran Türk İnşaat sektörüne yeni fırsatlar sunacak!

Ambargonun kısa vadede kalkacağı beklentisi inşaat sektörünün rotasını İran'a çevirdi. İran'da hem turizm ve konut projeleri yapma hem de Türkiye'den yabancıya satış gündemde.

İnşaat yapma saatleri 2015!

İnşaat çalışmaları, çevrede yer alan yapı sakinlerini rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Çevreye verilen rahatsızlığın minimuma indirilmesi için çalışmaların yasal saat sınırları içerisinde yapılması gerekiyor. İşte inşaat yapma saatleri 2015..

Meramda inşaat yapma şartı Haberi

Meramda inşaat yapma şartı

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Meram'da yeşil dokunun korunmasına yönelik yeni bir karar alındı. Belediye, "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu da getirildi.


Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram'ın suyun yeşille buluştuğu, yeşili ve doğal güzellikleriyle Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'ne de konu olan bir ilçe olduğunu söyledi.


Konya'nın akciğeri konumundaki ilçede yeşil dokuyu daha da artırmak üzere bir karar aldıklarını belirten Toru, "Bu kararı alırken Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ödül ve plaket yerine fidan dikimini özendirmesiyle ilgili ifadeleri etkili oldu" dedi. Toru, kararın ocak ayı meclis toplantısında alındığını belirterek, şunları kaydetti:


"1 Ocak'tan itibaren Yapı Kullanma İzin Belgesi başvurularında projeler incelenirken her bağımsız bölüme 1 ağaç olacak şekilde, ticari alanlarda ise brüt her 100 metrekareye...