19 / 07 / 2024

meriç nehri taşıyor

meriç nehri taşıyor

Hafta sonu Bulgaristan'daki kar yağışı ve Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi yaklaşık 3 kat artan Meriç, Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı Lozan Caddesi'ne paralel aktığı noktalarda taşma seviyesine geldi.

Dorçe Prefabrik, şantiyeyi fabrika ortamına taşıyor!

Çelik modüler çözümleriyle çok sayıda kentte konut üretimi yapan Dorçe, inşaat sürecini şantiyeden kontrollü fabrika ortamına taşıyor.

Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren Bingöl depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor" dedi.

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Akıllı şehirlerde yapay zeka ve merkezi yönetim büyük önem taşıyor!

Akıllı şehirlerde güvenlik için mobilite, bağlantı ve yapay zeka büyük önem taşıyor...

İnşaat sektöründe devlet desteği önem taşıyor!

İnşaat sektöründe ulusal firmalarda uzun yıllar CFO olarak görev yapan Emre Özerçen, inşaat sektörünün yaşadığı krizin önüne geçilmesi için atılacak adımları anlattı. Özerçen, "İnşaat sektöründe devlet desteği önem taşıyor" dedi...

Türkiye'de binaların korozyona karşı korunması hayati önem taşıyor!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Pelesen, "Deprem kuşağında yer alan ülkemizde, yapıyı oluşturan ana elemanlar demir ve betonu ömrü boyunca koruyan su yalıtımı, binalarda hayati önem taşıyor" diye konuştu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Evtiko, ev satma deneyimini dijital çağa taşıyor!

Sina Afra, Türkiye’de dijital girişimci dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olarak belirtiliyor. Markafoni, Zizigo, MissPera gibi 20’ye yakın dijital girişimin kurucusu olan Sina Afra’nın son girişimi Evtiko, ev satma deneyimini dijital çağa taşıyor.

Kanal İstanbul güzergahı prim potansiyeli taşıyor mu?

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergahı geçtiğimiz Ocak ayında açıklandı. Peki Kanal güzergahı yeni yatırım için prim potansiyeli taşıyor mu?

Şişecam Çayırova’daki fabrikasını Balıkesir'e taşıyor!

Topkapı arazisini 320 milyon TL’ye İş GYO ve Nef’e satan Şişecam, Çayırova’daki cam elyaf fabrikasını 400 milyon TL’lik yatırımla Balıkesir’e taşıyor.

Kahramanmaraş Mutfak Müzesi geçmişin tadını geleceğe taşıyor!

Geçtiğimiz yıl Dulkadiroğlu Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mutfak Müzesi, geçmişin tadını geleceğe taşıyor...

Alfemo, Alaçatı’nın büyüleyici stilini özel bir seri ile evlere taşıyor!

Alfemo, Alaçatı’nın büyüleyici stilini özel bir seri ile evlere taşıyor. Alaçatı tarzını evine taşımak isteyenler, Alfemo’nun yemek odasından yatak odasına, yaşam ünitesinden oturma odasına kadar her alan için tasarladığı Alaçatı konseptli ürünlerini tercih ediyor.

meriç nehri taşıyor Haberi

meriç nehri taşıyor

Debi artışı devam eden Meriç Nehri, Kent Ormanı'ndan kısmen çevreye yayılmaya başladı. 


Hafta sonu Bulgaristan'daki kar yağışı ve Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi yaklaşık 3 kat artan Meriç, Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı Lozan Caddesi'ne paralel aktığı noktalarda taşma seviyesine geldi.


Önceki taşkında Kent Ormanı içinden sızarak Lozan Caddesi'nde derin yarıklar oluşmasına neden olan Meriç Nehri suları, ormanın kot olarak düşük olan bazı bölgelerinden içeriye ilerlemeye başladı. 


DSİ verilerine göre, 12 saatte 40 metreküp/saniye artan nehrin debisi 1314 metreküp/saniye seviyesine çıktı. Bulgaristan'daki sağanakların, debiyi bir miktar daha arttırması bekleniyor. 


Tunca Nehri ise Sarayiçi adasındaki yayılışına devam ediyor. Tarihi köprülerden adaya geçiş sağlanamıyor. 


Karaağaç Mahallesi'ne geçişte kullanılan Tunca Köprüsü'nün her iki girişinde de suyun hacmi artış gösterdi.


Küçük araçlar, köprüleri geçerken zorlanıyor. Suyun daha da yükselmesi halinde köprü...