24 / 07 / 2024

Merkez Bankası Şişhane

Merkez Bankası Şişhane

1969 yılında Şişhane'de Belediye'ye ait Beyoğlu İtfaiyesi'nin bulunduğu arazi, 25 milyon liraya Merkez Bankası'na satılmış. Şehrin en pahalı arazisi, metrekaresi sadece 14 bin 706 liradan satılmış.

1968 yılında Merkez Bankası Şişhane'deki itfaiye adasını satın almış!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, Şişhane'deki itfaiyeye ait adayı 27,5 milyon liraya Merkez Bankası'na satmış. Banka bu ada üzerinde büyük bir bina inşa edecekmiş ve bütün şubelerini bir araya toplayacakmış.

Merkez Bankası da... Dolar için 36,0900 TL...

Bankaların, analistlerin, uzmanların ve kurumların dolar tahminleri merakla beklenmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın da elinden bir şey gelmeyecek. Dolar için 36,0900 TL açıklaması..

Merkez Bankası'na... Dolar için deprem resmen 37,3692 TL...

Gözler son yaşanan gelişmelerin ardından Merkez Bankası'na çevrildi. Herkes dolarda ne olup biteceğini merak ediyor... Dolar için deprem resmen 37,3692 TL...

Merkez Bankası'ndan acil dolar uyarısı! 1 dolarla bile işlem yapacaklar baksın

Merkez Bankası'ndan vatandaşların dövizde en çok merak ettiği konular arasında yer alan bir konu hakkında uyarı verildi. 1 dolarla bile işlem yapacakların bakması gerekiyor...

Merkez Bankası için tarih verildi... Altın 2.416, 58 dolar...

Merkez Bankası'nın yapacağı açıklama için bomba tarih de kısa süre önce verildi... Altın son olarak 2.416,58 TL'den işlem görüyordu...

Merkez Bankası duyunca donakaldı. Dolar için 43 TL...

Merkez Bankası yetkililerini bile duyunca dona bırakacak bir dolar açıklaması geldi. Dolar için 43 TL açıklamasını duyan vatandaşlar şaştı kaldı.

Dolar için flaş 38 TL açıklaması. Merkez Bankası bile şaşıp kalacak

Dolar için flaş bir 38 TL açıklaması geldi... Yapılan açıklamadan sonra Merkez Bankası bile şaşırıp kalacak.

Merkez Bankası 50'ye yükseltmişti. Dolar için flaş 35 TL açıklaması

Dolar için dikkat çeken flaş bir 35 TL açıklaması gerçekleştirildi. Bilindiği üzere Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde 50 kararını açıklamıştı.

Merkez Bankası doların yükseleceği tarihi açıkladı!

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra yatay seyir izleyen dolar kuru, birikimini dövizde değerlendiren yatırımcılarda tedirginliğe sebep olurken, Merkez Bankası da doların yükseleceği tarihi açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan şaşırtan açıklama: Asgari ücrette tek artış dillendirildiği için bunu varsaydık!

Ekonomi dünyası ve piyasalarda tüm gözlerin çevrildiği asgari ücrete ara zam konusu ile ilgili Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan çarpıcı bir son dakika açıklaması geldi. Karahan, tek artışın varsayıldığını belirtti. İşte o son dakika açıklaması... 

Merkez Bankası faiz kararının ardından altın ve dolarda yön değişti

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımının ardından piyasalardaki hareket yön değiştirdi.  Faiz artışı altın ve dolar kurunu da etkiledi. İşte faiz artırımı sonrası piyasanın durumu...

Merkez Bankası’ndan krediler için yeni karar geldi!

Merkez Bankası sıkı para politikası duruşunu destekleyici ek sıkılaşmalar için düğmeye bastı. Merkez Bankası tarafından atılan bu adımlara göre, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Dolarda yükseliş sürerken, ünlü ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası’nın sene başından bu yana kuru kontrol etmek için 10 milyar dolardan fazla sattığı söyledi.  Bu açıklamanın ardından seçimden sonra dolar kuru ile ilgili tahminler geldi.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Merkez Bankası Şişhane Haberi

Merkez Bankası Şişhane

 


Şehrin en pahalı arsası 25 milyon TL'ye satıldı


Şişhane'de Belediye'ye ait Beyoğlu İtfaiye'sinin bulunduğu arazi Merkez Bankası'na satıldı


  İSTANBUL'un en pahalı arsası birkaç gün önce 25 milyon liraya Merkez Bankası'na satılmıştır.

  Belediye, sahibi olduğu Şişhane'deki Beyoğlu İtfaiye Grubu'nun bulunduğu 1.700 M2'lik arsayı Merkez Bankası'na satmıştır. Satış işlemi gayet gizli bir şekilde yapılmış, Belediye'nin borçlu olduğu kimselerin icra vasıtasıyla harekete geçerek bankanın ödediği paranın ödenmesi önlenmiştir.

  Merkez Bankası, tamamına inşaat yapabilecek imar durumu olan bu arsayı kendisi kullanacağı modern bir bina inşa edecektir.

  Beyoğlu İtfaiye Grubu da eski çöplüğün civarında bir yere nakledilecektir.


(1969 yılında Reşat Altın 203 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi...